Átfutottak Imréről Lőrincre, aztán vissza

Írta:  RF 2016.03.20.

Tizenharmadik alkalommal rendezte meg az önkormányzat és a Lőrinc 2000 SE a hagyományos Imre-Lőrinc futóversenyt.

Tizenharmadik alkalommal rendezte meg az önkormányzat és a Lőrinc 2000 SE a hagyományos Imre-Lőrinc futóversenyt, amelyiket ezúttal sem fogadta kegyeibe az időjárás. Esős idő rontotta el az idénynyitót, ám ettől függetlenül sok volt az induló.

f1

Tasnádi András, a Brassó utcai Általános Iskola igazgatója, a kerületi diákolimpia szervezője meg is jegyezte, hogy „három éve hóvihar szólt bele, két éve szél volt, most meg ez...”
Nem egy induló tréfásan meg is jegyezte, hogy március 15.-ét át kellene tenni egy másik napra, s akkor tám szebb időben tudnának futni...

f2
Az indulóknak meg kellett barátkoznia azzal, hogy az időjárás olyan amilyen.
Eszes Jánosnak, az önkormányzat sportreferensének már a „második versenynap” kezdődöttel, amikor rajthoz álltak a futók.
-Nem mondom, hogy öröm volt ázni, de a verseny az verseny, mindennel időben készen kellett lenni. Ez sikerült is.
A gyerekek is, a tanáraik is inkább a Sportkastélyt választották, ahol szárazabb körülmények között melegíthettek, s adhattak tanácsokat a tanulóknak.
Örömteli, hogy magas volt a száma azoknak az iskoláknak, amelyek benevezték a diákjaikat az Imre-Lőrinc versenyre. Voltak vagy harmincan. Az élen járt – ahogy az egy sportos sulihoz illik – a Gloriett, amelynek a tanárai közül nem egy eljött segíteni a gyerekeknek.

Profik Afrikából


A verseny főfutama az a 8000 méter volt, amelyen mindenki rajthoz állhatott a felnőttektől a veteránokig. Az előbbiek mezőnyében az afrikai futók vitték a prímet, s tehették zsebre az abszolút győztesnek járó pénzt.
A kenyai férfiak megszerezték a főfutam első, második és harmadik helyét is, a negyedik helyen célba érő Bene Barna előtt.. A nőknél is kenyai nyert, megelőzve a második Kácser Zitát és a bronzérmes Szabó Tündét.


Timotityné Sibalin Hajnalka igazgató elmondta, kíváncsi a gyerekekre, „hogy szedik a lábukat.” A diákolimpiákon mindent nyerő gloriettes futballisták egyik mestere, Varga István pedig arról beszélt, hogy minden sportág alapja a futás, így örül, hogy sok diákuk áll rajthoz. Gyimesy László igazgató-helyettes számára azért fontos a sok induló, mert vissza kell hozni a sport iránti szeretetet és érdeklődést, s az utánpótlás-nevelés fontosságát is.
Miközben bent száraz maradt a ruha és a haj, kint ázottan értek célba a futók. Ázottan, de azzal a büszkeséggel, hogy megtették, amit vállaltak...

Imre-Lőrinc futóverseny, abszolút sorrend

Férfiak: 1. Kiprono (kenyai) 23:12, 2. Mvangi (kenyai) 23:21, 3. Mungai (kenyai) 23:22, 4. Bene (magyar) 23:48, 5. Széll (magyar) 24:21, 6. Dani (magyar) 24:28. Nők: 1. Csepleting (kenyai) 27:36, 2. Kácser (magyar) 27:40, 3. Szabó (magyar) 27:46, 4. Csuta (magyar) 31:36, 5. Makrai (magyar) 31:38, 6. Németh (magyar) 35:31. Juniorok. Férfiak: 1. Szakály 29:48, 2. Tatarek (magyar) 33:03, 3. Németh (magyar) 33:06. Nők: 1. Csuta (magyar) 31:36, 2. Németh (magyar) 35:31, 3. Paróczi (magyar) 39:05.