Nőnapi foci, gödi siker

Írta:  RF 2016.03.20.

Nyolc csapat nevezett az idei Nőnapi Labdarúgó Fesztiválra, a győzelmet a Gödi SE hölgyei szerezték meg.

 Harmadszor rendezték meg március 12-én a Sportkastélyban a Nőnapi Labdarúgó Fesztivált, amelyre nyolc csapat nevezése futott be. A győzelmet a Gödi SE hölgyei szerezték meg. A hölgyek helyet kérnek maguknak a focipályán, ebben a férfiasnak ítélt sportágban is.

foci

A Sportkastélyban látottak még nem vetekednek a világ profijainak a varázslataival, de nem lehet nem észrevenni, hogy a hölgyeink évről évre ügyesebben bánnak a lasztival.
Az esemény fontosságát jelezte, hogy ott volt a fesztivál megnyitóján Banyár László, az egyik rendező, a Városgazda Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is, aki jó meccseket kívánt a csapatoknak, akik be is bizonyították: nem „lötyögni” jöttek a Sportkastélyba.
Volt nehéz ellenfele, nem is egy a mieinknek. Például a gödiek...
Baumann Gizella, az utánpótlás akadémia szakmai igazgatója örült annak, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a fesztivál iránt. Minden évben többen vannak.

Eredmények

1. Gödi SE, 2.Városgazda Utánpótlás Akadémia futsal csapata, 3. FC Cunami (Fót), 4. Gyál, 5. Brassó iskola csapata,
6. S-LADIES II. (Kastélydombi SE), 7. S-LADIES I. (Kastélydombi SE), 8. Városgazda Utánpótlás Akadémia.


-Egyre több szervező munkával jár ez, de ennél nagyobb bajunk ne legyen – vélte, s elmondta, hogy az egy éves akadémián túl a Kastélydombi SE-t és az önkormányzatot dicséri a jó rendezés.
Az már az első mérkőzések után látható volt, hogy a gödi hölgyek helyet kérnek majd a végső elszámolásnál, mert tudják, miről szól ez a játék. De hogy ne csak a vendéget dicsérjük, hanem a mieinket, a kerületieket is: a Városgazda egyik csapata, a futsalos, bár „csak” második lett a Göd mögött, ismeri e játék titkait, így ne csodálkozzunk, ha egy év múlva őket hirdetik majd győztesnek.
Az idei fesztivál azonban még gödi aranyról szólt, de ahogy mondani szokták: az ezüst is szépen csillog.
Látva a „gazda lányok” játékát, nem üres szavak ezek...
Női fesztivál ide, női fesztivál oda, a szervezők azért fiúfutballt is belecsempésztek a programba. Pályára léptek a kicsik, az U9-esek, de azok is, akiknél ma még nagyobb a labda. Az U7-esek jószerivel még csak tanulják a betűvetést, azt azonban már tudják, miként kell kényszerítőzni, miként reménykeltően kergették a labát azok a kisiskolás lánykák is, akik a jelenlegi felnőttek helyébe léphetnek néhány év múlva.