Köszönetkoncert

Írta:  2012.06.11.
Szerencsésnek mondhatja magát az a tanítvány, akinek olyan kitűnő művészpedagógusok segítették a tehetségének kibontakozását, mint Kiss Andrásnak, a Szegedi Tudományegyetem Zenetudományi kar III. éves hallgatójának. Ezért gondolta azt, hogy a tanítvány megköszöni…
– A „Dohnányi Ernő Zeneiskola Alapítványa a tehetséges muzsikusokért” támogatására szerveztük meg a hangversenyt – mondta Kiss András. – Az édesapámnak jutott az eszébe, hogy nagyon szép gesztus volna hagyományt teremteni „…a tanítvány megköszöni” koncertsorozatnak. 
Megtetszett az ötlet, ugyanis sokat köszönhetek Szilágyi Olgának, a Dohnányi Ernő Zeneiskola művésztanárának, akinél öt évig tanultam énekelni, valamint Temesi Mária Liszt-díjas operaénekesnek, a Szegedi Tudományegyetem Zenetudományi Tanszék vezetőjének, aki a tanárom volt a klasszikus ének alapszakon.
Az est fővédnöke, házigazdája Kucsák László alpolgármester volt, aki Kiss Andrást pályája kezdetéről faggatta. A fiatal énekes elmesélte, hogy 17 éves volt, amikor felvételizett a Dohnányi Ernő Zeneiskolába. Először nem vették fel, de aztán ősszel lehetőséget kapott arra, hogy elkezdhesse énektanulmányait Szilágyi Olgánál.

Sokan segítettek a tanítványnak

A köszönethangversenyen közreműködött Nagy Gábor zongoraművész, az Operettszínház korrepetitora, Draskóczy Zoltán és Visky Dénes gitárművészek, Deli Zsolt harmonikaművész, Szőllősi István, a Dohnányi Ernő Zeneiskola volt magánének tanszakos hallgatója, Gyarmati Zsófia és Bojtos Luca, mindketten Szilágyi Olga növendékei.
Kiss András az est főszereplője volt, nagyon sok műsorszámban fellépett egyedül és duettet énekelt Szilágyi Olgával, valamint Temesi Máriával. A fiatal énekművész tanúbizonyságot tett nemcsak kitűnő énektudásáról, hanem remek színészi képességeiről is.
A műsor végén Farkas Márta, a Dohnányi Ernő Zeneiskola igazgatója meghatottan köszönte meg a fellépőknek a nagyon szép, meleg hangulatú nagy élményt nyújtó koncertet.
A szerző fotói

Azért a tanítványnak is járt köszönet