Itt a húsvét!

Írta:  Csernai Mariann 2016.03.23.

Virágvasárnapon tartott húsvétváró családi napot a Pestszentimrei Közösségi Ház.

Virágvasárnapon tartott húsvétváró családi napot a Pestszentimrei Közösségi Ház. Az ünnepi készülődés színes programokat és tartalmas időtöltést kínált az egész családnak.

pik2
Örömmel vesznek részt a gyerekek a húsvéti előkészületekben, nemcsak azért, mert a nyuszi ajándékot hoz, hanem azért is, mert kedvelik a kreatív, közös programokat. Erre épített a Pestszentimrei Közösségi Ház húsvétváró családi napja is, ahol minden korosztály talált kedvére való elfoglaltságot. A kézműves foglalkozásokon sokféle alapanyagból és kiegészítőből lehetett választani. A szervezők ötleteket adtak, mintákat mutattak, és segítettek a húsvéti asztaldíszek, az ünnepi lakásdekorációk elkészítésében. A gyerekrendezvények elmaradhatatlan vendége, az arcfestő egy másik asztalnál serénykedett, amelynél úgy tűnt, sosem fog elfogyni a vágyakozó gyereksereg. A hangulat a Buborék együttes interaktív koncertjén hágott a tetőfokára, amikor is minden gyermek és bátor szülő bekapcsolódott a tánccal és játékkal fűszerezett műsorba.

pik
A rendezvényen kiállították a „Nálunk ilyen a húsvét...” címmel meghirdetett rajzpályázatra érkezett munkákat. A változatos technikával és stílusban készült tavaszi hangulatú rajzokon és festményeken a gyerekek többek között a tojásvadászat izgalmát, a tojásokat őrző nyuszit és az aprólékosan díszített hímes tojásokat örökítették meg.