Felfrissült a Csibekas bölcsőde udvara

Írta:  Puskás Attila 2016.03.29.

Fiatal kertépítők lepték el március 22-én a Csibekas bölcsőde udvarát.

Fiatal kertépítők lepték el március 22-én a Csibekas bölcsőde udvarát, és szorgos munkával frissítették fel a közelmúltban megújult épület körüli zöld területeket. A zuglói Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakközépiskola diákjai jótékony céllal végezték szakmai gyakorlatukat a Lakatos-lakótelepen lévő bölcsődében.

cs1
- A fiatalok érettségi utáni első éves, OKJ-s parképítő technikusok – mutatta be diákjait Kovács Andrea, a középiskola gyakorlati szaktanára. – Mindig úgy választjuk meg a szakmai gyakorlat helyszínét, hogy az hatékony, és a gyerekeknek is hasznos legyen. Többek között figyeljük a pályázatokat is, így jutottunk el a zöld civil szervezetek gerillakertészet felhívásához. A helyszín kiválasztásánál a helyismeretünk volt a segítségünkre, lévén korábban is dolgoztunk már a kerületben, többek között a református templom kertjében is.

cs2
A szakiskola diákjai számára a növényeket a Csibekas bölcsőde szülői közössége vásárolta meg.
- Mivel bölcsődéről van szó, különös gonddal kellett kiválogatni, hogy mit ültethetünk az udvarra, hiszen a növényzet nem lehet szúrós, allergén illetve mérgező termésű – mondta Kovács Andrea. – A játszóudvaron az utcáról érkező por- és zajszennyeződést szeretnénk csökkenteni. Ehhez a fagyal sövény tűnik a legalkalmasabbnak, ami sűrű növésű és könnyen fenntartható, gondozható.
A Csibekas bölcsődével kapcsolatos még, hogy asztalos munkában járatos apukák segítségével elkészült a kisgyerekek veteményeskertjében az ágyások ízléses fa kerete is, így a bölcsődések a közeli közösségi kerthez hasonló körülmények között termeszthetik a zöldségeket.