Maratoni rock and roll hétvége

Írta:  Csernai Mariann 2016.03.30.

Lezajlott az idei második kick dance táncverseny március 20-án a Pestszentimrei Sportkastélyban.

Lezajlott az idei második kick dance táncverseny március 20-án a Pestszentimrei Sportkastélyban. Az előző napi veszprémi országos bajnokság izgalmaiban kissé megfáradt versenyzők szédületes lendülettel álltak helyt a területi megmérettetésen.

r1

Visszajáró vendégek a Sportkastélyban a hazai rock and roll-versenyzők, hiszen minden évben több bajnokságot rendeznek az épületben. Olyannyira, hogy március 6-án az év első hazai területi versenyét is itt tartották. Nem sokkal később igazi maratoni hétvégével folytatódott a szezon, ugyanis március 19-én a veszprémi országos bajnokságon, 20-án pedig újra kerületi színpadon mérték össze a tudásukat a táncosok.

Út a csúcsra

Az idény második területi versenyét a Holiday Sporttánc Egyesület rendezte. Az eseményre 14 táncegyesület közel 600 táncosa érkezett az ország különféle pontjairól, Budapesten kívül egyebek mellett Százhalombattáról és Szigetszentmiklósról. A pontszerző bajnokságon több korosztály több kategóriában – children, serdülő, junior kis- és nagyformáció, felnőtt kisformáció, valamint felnőtt nemzeti kis- és nagyformáció – mérette meg magát a színpadon.

r2

A fergeteges showelemekkel és akrobatikával tarkított koreográfiák a közönséget és a zsűrit egyaránt magukkal ragadták, és vidám hangulatot varázsoltak a helyszínre. És a lendület szinte egy percre sem hagy alább, hiszen a következő kick dance versenyt április 10-én rendezik meg a Sportkastélyban.

Az első tánclépések

A Holiday SE 1992-ben elsőként alakult meg a budapesti klubok közül, amivel Magyarország egyik legrégebbi és legnagyobb akrobatikus rock and roll sportegyesülete. Oktatói úgy vélik, hogy a dinamikus tánc elsajátítása során a gyerekeknek nemcsak a mozgása, a mozgáskultúrája fejlődik, hanem lelkileg is erősödnek, hiszen a fellépések segítenek leküzdeni a gátlásaikat, és növelik az önbizalmukat. A táncosok napról napra magabiztosabbak, a mozgásuk egyre szebbé és pontosabbá válik, ami a gyermek és az oktató sikerét egyaránt jelenti. A rengeteg munka és kemény edzés meghozza a gyümölcsét, az egyesület táncosai – minden kategóriában – állandó sikeres résztvevői az országos és a nemzetközi versenyeknek.