Művészi színvonalra emelkedtek

Írta:  Csernai Mariann 2016.03.31.

Gyermek- és ifjúsági alkotók találkoztak a Kondor Béla Közösségi Házban.

Tizenhatodik alkalommal ad otthont a Gyermek és Ifjúsági Művészeti Találkozó programjainak a XVIII. kerület. Képző- és iparművészet, fotóművészet és filmművészet – a diákok több kategóriában is megmutathatják a tehetségüket.

kr1

A Kondor Béla Közösségi Ház kiemelt feladatának tekinti a művészeti nevelést, ezen belül a tehetséges fiatalok felkarolását. Ennek jegyében már 16 éve rendezi meg a Gyermek és Ifjúsági Művészeti Találkozó keretében a középiskolások képző- és iparművészeti kiállítását. A rendezvény célja az, hogy lehetőséget adjanak a középiskolásoknak a bemutatkozásra, és ezáltal felismerjék azokat a diákokat, akik valamely művészeti ágban kiemelkedő tehetségről tesznek tanúbizonyságot.

kr2

– Az elmúlt évek során azt tapasztaltuk, hogy felismerhető a tehetséges tanuló, aki rendszerint másképpen gondolkozik, más irányból is megközelíti ugyanazt a témát, másképpen értékel, vagy más összefüggéseket keres, mint a társai – mondta Varga Ferenc médiaművész, a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Közművelődési és Sport Közalapítvány kuratóriumának tagja, a képző- és iparművészeti kategória zsűrijének elnöke. – Személy szerint volt szerencsém az összes pályamunkát végignézni, és az a tapasztalatom, hogy a kezdeti igen nagy tömegű, vegyes és nem mindig esztétikai értéket képviselő jegyzettömeg helyett mostanra olyan kiforrt alkotások, sorozatok, valamint mestermunkák érkeztek, amelyek egy felnőtt kiállításon is megállnák a helyüket.

Az ünnepségen a vendégeket Galgóczy Zoltán alpolgármester köszöntötte, aki a díjak átadásában is segédkezett. A műsorban a Dohnányi Ernő Zeneiskola csellókvartettje működött közre. A kiállítás március 28-ig tekinthető meg a Kondor Béla Közösségi Házban.