Jól beszélni csuda jó!

Írta:  Csernai Mariann 2016.03.31.

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XVIII. kerületi logopédusai a Logopédia Európai Napjának keretében tartottak rendezvényt a Lőrinci Nagykönyvtárban.

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XVIII. kerületi logopédusai a Logopédia Európai Napjának keretében tartottak rendezvényt március 8-án a Lőrinci Nagykönyvtárban. A program főként a fejlesztés játékos oldalát mutatta be.

log

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat (FPSZ) a nevelési tanácsadástól kezdve a korai fejlesztésen át a gyógytestnevelésig számos feladatot ellát. Tagintézményei, azokon belül a munkaközösségei nagyfokú önállósággal bírnak, a szakemberek egymás munkáját kiegészítve és egymás szakértelmére építve foglalkoznak a gyermekekkel. Bár a logopédiai munkaközöség csak rövid ideje tartozik a szakszolgálathoz, régóta eredményesen tevékenykedik a kerületben.
– A Logopédia Európai Napjához kapcsolódóan a helyi logopédusok hosszú évek óta szerveznek programokat – mondta Herneczki Márton, az FPSZ XVIII. Kerületi Tagintézményének igazgatója. – Idén a munkaközösség egy olyan előadásokkal, bemutatókkal és beszédszűréssel tarkított programmal készült, amelyik a játék fontosságára épít, a játékos oktatás lehetőségeit mutatja meg.

A rendezvényen a vendégeket Galgóczi Zoltán alpolgármester köszöntötte. Utána Szabóné Vékony Andrea gyógypedagógus szakmai előadása következett, amely azt mutatta meg, hogy milyen lehetőségek vannak a számítógép logopédiai fejlesztőeszközként való bevetésére. Később az érdeklődők a logopédusok által készített logopédiai játékokat próbálhattak ki. Túriné Jámbor Rita logopédus, népzenész elmondta: a játékok nemcsak anyagi megfontolásból készülnek saját kezűleg, hanem azért is, mert kevés a felhasználható eszközök száma, valamint így adott beszédproblémákra fókuszálhatnak.
Ez a rendezvény jó alkalom volt a szakembereknek az ötletbörzére és a tapasztalacserére. A játék alatt a szülők és a gyermekek tanácsadáson és beszédszűrésen vehettek részt.