Tájékoztatás a Bókay-kertben elkövetett csendháborítás miatt

Írta:  2012.08.03.
Tisztelt XVIII. kerületi lakosok!

Az Önkormányzat semmilyen engedélyt nem adott ki a 2012. július 28-án és 29-én, a Bókay-kertben megtartott rendezvénnyel kapcsolatban, erre irányuló kérelem a Polgármesteri Hivatalhoz nem érkezett.


A rendezvénnyel kapcsolatosan az Önkormányzathoz és a Polgármesteri Hivatalhoz számtalan panasz-bejelentés érkezett, amelyeket természetesen kiemelten kezeljük.


Tények:


Az önkormányzat nem adott engedélyt erre a rendezvényre! Az önkormányzat a lakók érdekeit képviseli és a
hatályos jogszabályok értelmében nem adott és nem is adhatott volna engedélyt csendháborítás elkövetésére. A rendőrség tévesen hivatkozott az önkormányzatra. A rendőrségnek a vonatkozó jogszabályok értelmében kötelessége lett volna érdemi intézkedéssel a csendháborítást megszüntetni. A munkatársaink, és a lakók azonnali panaszbejelentésére érdemi intézkedés nem történt.    


A Bókay-kert üzemeltetését az Önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló Városgazda XVIII. kerület NZrt. végzi. Az Városgazda XVIII. kerület NZrt. bérleti szerződést kötött egy magánszeméllyel. A szerződésben a bérlő vállalta, hogy a rendezvényt a vonatkozó jogszabályokkal és előírásokkal teljes összhangban fogja biztosítani, továbbá kötelezte magát arra, hogy a bérlemény állagát megóvja, és azt kulturáltan, a higiéniai követelményeknek megfelelően fogja használni. Ez nem így történt.


A polgármester és a jegyző közösen kért az ügyben tájékoztatást a Városgazda XVIII. kerület NZrt. vezérigazgatójától, a BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányság vezetőjétől és Budapest rendőrfőkapitányától. A válaszok alapján az önkormányzat ki fogja vizsgálni az esetet.


A felmerülő kellemetlenségekért az elnézésüket kérjük.