Bravúr Orosházán

Írta:  Róth Ferenc 2016.04.04.

Három győzelemmel, egy vereséggel kezdte a rájátszást a PLER.

Erőltetett menetben játszotta a mérkőzéseit március 26. óta a lőrinci kézilabdacsapat, ugyanis az alapszakasz után megkezdődött a bajnokság legizgalmasabb és tán legkegyetlenebb szakasza. Az alsóházi rájátszás, amelynek a végén két csapat búcsúzhat az első osztálytól, míg a többi boldog lesz, hogy az ősztől is a legjobbak között szerepelhet. Az első négy fordulót három sikerrel, egy vereséggel vívta meg a PLER-Budapest.

pler

Jól kezdődött a rájátszás március 19-én, hiszen Komlóról hozta el a két pontot a PLER, de erről a sikerről már beszámoltunk előző számunkban.
A folytatásban azonban ráijesztett szurkolóira a csapat, mert március 26-án olyan mérkőzést veszített el hazai pályán, amelynek a két pontját illett volna itthon tartani. El kell azonban ismerni, hogy a Balmazújváros jobb volt, szinte végig vezetve nyert négy góllal, ami bizonyára jelentett néhány ősz hajszálat Hutvágner István vezetőedzőnek, aki joggal kritizált.
– Ha bennmaradásról álmodunk, akkor a hazai meccseket hozni kell, arról nem beszélve, hogy idegenbeli bravúrra is szükség lesz. Enélkül nem megy, mert a rájátszás lebonyolítása sem a mi malmunkra hajtja a vizet – mondta a szakember a 29-25-re elveszített találkozó után.

Kapusbravúrok

Csak egyszer, az első félidő legelején vezetett az együttes. Ekkor 2-1 volt, utána végig a vendégeknél volt az előny, nemegyszer háromgólnyi is volt a különbség.
Ha hozzászámoljuk, hogy a legjobb a kapus, Tóth Norman volt, akkor még jól is jöttünk ki az első harminc percből...

NB I, rájátszás


PLER-Budapest–Balmazújváros 25-29 (14-16)
PLER-Budapest–Gyöngyös 22-20 (13-12)
Orosháza–PLER-Budapest 27-28 (17-13)


A második játékrészben felpörgött a csapat, de kiderült, hogy a másik oldalon is „legény” áll a háló előtt. Pajkó kapus szinte minden labdát hárított, így aztán csak erőlködtek a lőrinciek, közelebb kerülni nem tudtak.

Nagyon kellett...

A lefújás után azt a terhet is magával kellett vinnie a PLER-nek az öltözőbe, hogy a következő meccset, a Gyöngyös elleni március 30-i hazait meg kell nyerni.
Össze is szedte magát az együttes, és szép, nagyon kellő sikert ért el a Heves megyei csapat ellen, amellyel oly sokszor vívott igen szoros meccset az elmúlt években. Ha úgy nézzük, most is, bár a kétgólos, 22-20-as siker biztosabb volt, mint azt a számok mutatják.

Edzői bosszúság


Nem igazán elégedett sem a rájátszás tényével, sem annak lebonyolításával Hutvágner István. Szerinte az alapszakaszban elért helyezés utáni bónuszpontok nem jogosak, mert „egy dolog az alapszakasz, és más dolog a rájátszás, fölösleges belenyúlni a bajnokságba, dőljön el minden a pályán”.
Az alapszakaszt követően a PLER csak egyetlen bónuszpontot kapott, ezzel szemben valamennyi alsóházi ellenfele többet.
A vezetőedző elmondta: felvetődött a szövetségben, hogy 16 csapatra emeli az NB I létszámát, és nem lesz rájátszás.
A következő mérkőzést április 20-án Cegléden játssza a PLER.


Hutvágner kettős véleményt fogalmazott meg:
Van még mit és min javítani. Huszonkét gólt dobtunk, ami nagyon kevés. Ma elég volt, mert a Gyöngyös még ennyire sem volt képes. Most többet tettünk a győzelemért, meg is lett, csak az a 22 gól...

30 perc, 15 gól

Meghallotta a csapat az edzői panaszt, mert vasárnap este Orosházán 28-ig jutott, ami pontosan elég volt a 28-27-es győzelemhez. Pedig nem volt könnyű, mert a félidőben négy góllal vezetett a házigazda, s nehéznek tűnt akkor akár az egy pont megszerzése is. A második félidőben azonban ellenállhatatlan volt a lőrinci csapat, 15 gólt dobott, és csak tízet kapott. Ez a kiváló 30 perc elég volt a bravúrkategóriába sorolható győzelemhez. A sikerrel kimászott a kiesőzónából a PLER, igaz az 5. helyre ugorva mindössze 1 ponttal előzi meg az utolsó, 8. helyen álló Gyöngyöst.
A vezetőedző érthetően elégedett volt.
– Nyertünk, ráadásul a második félidőben négygólos hátrányból fordítottunk úgy, hogy 15 gólt lőttek a srácok. Kellett a sikerhez az egész csapat, benne a kiváló kapusteljesítmény. Nagy csaták lesznek még a bennmaradásért.