Újabb nyolc pad az Erőmű-tónál

Írta:  Puskás Attila 2016.04.08.

Egy évvel ezelőtt ajándékozott először pihenőpadokat a Kispesti Hőerőmű a XVIII. kerületnek, segítséget nyújtva az Erőmű-tó környezetének rendbetételéhez.

Egy évvel ezelőtt ajándékozott először pihenőpadokat a Kispesti Hőerőmű a XVIII. kerületnek, segítséget nyújtva az Erőmű-tó környezetének rendbetételéhez. Idén március végén a cég segítségével további nyolc padot helyeztek el a kitisztított tófelület mellett húzódó sétaút mentén.

em1
Az újabb padokat március 31-én vette át az önkormányzat nevében Dömötör István alpolgármester.
– A tó és az azt körülvevő park rendbetétele a közösség számára egyértelműen támogatandó feladat. Biztos vagyok abban, hogy ha teljesen elkészül, akkor nemcsak a kerületben élők, hanem más fővárosiak is a csodájára fognak járni, hiszen ki gondolná, hogy egy lakótelep szomszédságában ilyen érték van. Egy pihenőpark, amelyen egyelőre talán még nem teljesen látszik, hogy milyen lehetőségek vannak benne. Az pedig külön öröm, hogy a kerületünkben vannak olyan cégek, amelyek hajlandók a társadalmi felelősségvállalásra, és anyagi áldozatot is hoznak azért, hogy szebb legyen a lakó- és a pihenőkörnyezetünk – mondta a padok március 31-i hivatalos átadóján Dömötör István.em2
Az alpolgármester a Kispesti Hőerőmű munkatársaival, valamint Torma Beáta és Kádár Tibor körzeti önkormányzati képviselőkkel közösen egy kis sétát is tett a tónál. Valamennyien egyetértettek abban, hogy a szabad idő hasznos eltöltéséhez megfelelő feltételeket kell biztosítani. A lehetőségeket mérlegelve a tó köré tűzrakó helyet, esőbeállókat és szabadtéri fitneszeszközöket is szeretnének telepíteni a jövőben.
Jung Ferenc, az erőmű igazgatója a padok átadásakor úgy fogalmazott, hogy a cég továbbra is elkötelezetten támogatja a tó rendbehozatalát, hiszen nem mindegy, hogy milyen az erőmű környezete.