Sikeres volt az állásbörze a Rózsában

Írta:  P.A. 2016.04.10.

Százötven pozícióra kerestek munkavállalót az április 7-i állásbörzén.

Százötven eddig betöltetlen pozícióra találtak megfelelő munkaerőt a Budapest Főváros Kormányhivatala Által – az Út a munkaerőpiacra nevű projekt keretében - szervezett április 7-i, XVIII. kerületi állásbörzén. A Rózsa Művelődési Házban 24 cég összesen 350 üres álláshelyet kínált. A nap folyamán 240 érdeklődő válogatott a különböző lehetőségek közül.

ab1
Ughy Attila polgármester a börze megnyitásakor elmondta, hogy mintegy 1000, tartósan állás nélküli munkavállaló él a kerületben.
- Ennek a létszámnak közel másfélszerese a környéken a munkaerőhiány. Nekünk, az önkormányzatnak, a kormányhivatalnak és az államnak az a szerepünk, hogy megpróbáljunk hidat biztosítani a munkát keresők és a munkát kínálók között –fogalmazott a polgármester.
György István, Budapest Főváros Kormányhivatalának kormánymegbízottja hozzátette, hogy Magyarországon jelenleg 4,2 millió ember dolgozik, ami jelentős növekedés a mintegy másfél-két évvel ezelőtti 3,5 milliós létszámhoz képest.
- Nagyon fontosnak tartjuk, hogy minél több ember legyen a munka világában – mondta György István.
Az álláskeresőkkel a Kormányhivatal munkatársai találkoznak a leggyakrabban. Hodruszky Csaba, a XVIII. kerületi Kormányhivatal vezetője úgy látja, hogy a tavalyi évben már megfigyelhető volt az álláskeresők számának csökkenése.

ab2
- Azért is fontosak az állásbörzék, mert úgy vélem, hogy minden munkaképes embernek munkát kell találnia. Erre egyre jobb lehetőségek vannak. Széles a kínálat, amiről itt a művelődési házban is meggyőződtem, körülnézve a megjelent munkaadók állásajánlatai között. A magasan képzett szakemberektől a betanított munkásig kerestek munkaerőt, ezért az gondolom, hogy aki akar dolgozni, az ma itt találhatott magának munkát.
A rendezvényről szólva Kucsák László országgyűlési képviselő elmondta, hogy minden eszközzel szorgalmazni kell, hogy az álláskeresők munkaehetőséghez jussanak.
- Fontos, hogy minél többen találjanak elfogadható állást, olyat, amelynek segítségével megfelelő jövedelemhez jutnak. Bízom benne, hogy az ilyen és ehhez hasonló börzéknek kézzelfogható eredménye lesz a jövőben is – mondta Kucsák László.