Dohnányisok lépnek fel Horgas Eszterrel

Írta:  K.Gy. 2016.04.11.

Egy gitárduót és egy csellókvartettet kért fel a közreműködésre Horgas Eszter a Dohnányi zeneiskola házi kamaraversenyén.

A megmérettetés mellett tavaly óta még egy súlyos tétje van a Dohnányi Ernő Zeneiskola tavaszi házi kamaraversenyének: akik a legeredményesebben bizonyítanak, részt vehetnek az immár hagyományos áprilisi sportkastélybeli nagyszabású hangversenyen. Ezt az elmúlt évben Szentpéteri Csilla zongoraművész adta nagy sikerrel, idén április 22-én pedig Horgas Eszter fuvolaművész, aki a zsűrizést is vállalta a zeneiskola április eleji versenyén.

hor1
˗ A gyerekeket erősen motiválja ez a kihívás – mondta a bp18.hu-nak Kárász Eszter igazgatóhelyettes. – Nagyon komolyan készülnek a versenyre, hiszen a győzelem mellett sokat jelent nekik, ha ilyen rangos művésszel, ekkora közönség előtt mutatkozhatnak be még növendékként.

hor2
Az igazgató-helyettes elmondása szerint Horgas Eszter elismeréssel nyilatkozott a gyerekek teljesítményéről, ezt támasztja alá az a tény is, hogy két hangszeres csoportot kért fel az április 22-i részvételre.
˗ Egy gitárduó és egy csellókvartett lép majd fel a Sportkastélyban rendezett látványos koncertshow-n.