Sikeresen szerepelt a Kapocs iskola csapata

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.04.16.

Országos angol nyelvi civilizációs versenyt rendezett a Kapocs Magyar-Angol Két Tannyelvű Általános Iskola április 13-án.

A Kapocs iskola immár hetedik alkalommal rendez országos civilizációs versenyt. Ezúttal tíz budapesti és kilenc vidéki iskolából 102 diák vett részt a megmérettetésen.

ang index

– A két tannyelvű intézménybe járó gyerekeknek nincs lehetőségük az általános iskolai versenyeken részt venni, de számukra is nagyon fontos, hogy megmérettessék magukat, ezért szervezünk ilyen jellegű versenyeket – mondta Láda Erika, a Kapocs Magyar-Angol Két Tannyelvű Általános Iskola igazgatója. – Egyrészt motiválóan hat rájuk a nyelvtanulás szempontjából a megmérettetés, másrészt fontos a tehetséggondozás szempontjából. A civilizáció témájú versenyek egyébként is szélesítik ismereteiket a célnyelvi országokról, megismernek más kultúrákat, elfogadásra neveli őket. Elősegíti a tartalom alapú nyelvoktatást. Ilyenkor lehetőség nyílik arra, hogy más kéttannyelvű iskolák pedagógusaival találkozzunk, szakmai párbeszédeket folytassunk a tantárgy tanításával kapcsolatban.

Országos angol nyelvi civilizációs verseny eredménye:

 

Felső tagozatosok:

Első helyezést ért el az Avastetői Általános Iskola, második lett a Kapocs Magyar-Angol Két Tannyelvű Általános Iskola (Máté Nóra, Mátrai Izabella, Sikedancz Eszter, felkészítő tanár: Láda Erika), harmadik helyezett lett a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola csapata.

Alsós tagozatosok:

Első helyezett lett a Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, második lett a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola, harmadik helyezést ért el a Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola csapata.

 

A diákok három fős csapatokkal vettek részt a megmérettetésen, ami azt jelentette, hogy ezúttal 16 alsó és 18 felső tagozatos csapat mérte össze angolnyelv tudását. Minden évben más-más témát hirdet meg a két tannyelű iskolába járó diákoknak a Kapocs iskola.

ang1

Ebben a tanévben London volt a téma, amihez kaptak a felkészülési anyagot a tanulók. Előzetes feladatként egy makettet, vagy rajzot kellett készíteniük Londonnal kapcsolatosan, amit szóban be kellett mutatni, természetesen angol nyelven a zsűrinek, valamint egy írásbeli feladatsort is meg ki kellett tölteniük a gyerekeknek.