Lakossági fórum a közbiztonság javításáért

Írta:  2012.09.12.
A közbiztonság javítása lesz a témája szeptember 17-i lakossági fórumnak.

A közbiztonság javítása lesz a témája szeptember 17-én, hétfőn annak a lakossági fórumnak, amelyet a Kandó téri Általános Iskola étkezőjében rendeznek 18 órától.
- Júliusban jeleztük a rendőrségnek, hogy a lakók aggódnak amiatt, hogy megszaporodtak a betöréses lopások a kertvárosban - mondta Dámsa József, Ganztelep és Ganz-kertváros önkormányzati képviselője. – Egy petíciót is benyújtottunk Kékesi András kerületi rendőrkapitánynak, aki akkor megígérte, hogy egy lakossági fórum keretében mindenki elmondhatja az észrevételeit, a rendőrség pedig tanácsokkal látja el az itt élőket, illetve közösen keresünk megoldást a problémákra.
A képviselő a petíció július 16-i átadásakor elmondta, hogy feltételezéseik szerint a betöréses lopások elkövetői más kerületekből, esetleg Budapest környékéről érkeznek, ahonnan a térfigyelő kamerák miatt kiszorultak. A rendőrség ugyanakkor átszervezte az Önkormányzati Járőrszolgálatot és egy gépkocsival a kerület peremrészén, a Pest megyével határos körzetben teljesítenek járőrszolgálatot.
A hétfői fórumon a lakók a nyár közepe óta történt intézkedésekkel kapcsolatban is feltehetik kérdéseiket, illetve elmondhatják tapasztalataikat, ötleteiket a rendőrség és az önkormányzat illetékeseinek, valamint a mezőőr szolgálat, a közterület felügyelet és a polgárőrcsoportok képviselőinek.

Aggódik a kertváros - riportunk a Ganz-kertvárosi helyzetről és a petíció átadásáról