Szülinap a Hétszínvirágban

Írta:  Gönczöl András 2016.04.19.

Már nem fiatal, de még nem is időskorú: 40 éves lett a Hétszínvirág Óvoda.

Negyven évvel ezelőtt még mezőgazdasági termelést folytattak ezen a területen, ám egyre több család vásárolt itt telket, és költözött ki ide, a kerület „szélére”. Természetes igénnyé érett egy óvoda megépítése, így nosza, rajta – összefogva az akkori vezetéssel – téglajegyeket vásároltak. Az épület terveit a Malév tervezői társadalmi munkában készítették el. 1976-ban a környéken élő szülők és apróságok nagy örömére átadták az új óvodát.

hetszinvir1

Böröczki Zoltánné intézményvezető egy görög közmondással kezdte a köszöntőjét:
– „A gyökerek nem látszanak, de azok tartják a fát.” Létünk gyökerei fontosak, ezer szállal kapaszkodunk a múltba. A jubileumi ünnepség egyik legnemesebb feladataként megköszönöm óvodavezető elődeimnek, Nagy Lászlónénak, Császár Lászlónénak és Barkó Beátának, hogy jó alapokat teremtve, majd sikeres tartalommal megtöltve egy kiválóan működő óvodát varázsoltak a valamikori kukoricatábla helyére.

hetszinvir2
A jubileumi műsorban a Hétszínvirág névhez illően az óvoda apraja-nagyja sokszínű, igazi profi előadással lepte meg a meghívottakat. Hogy ne tűnjön túlzónak a „profi” minősítés, adódik egy kérdés: mikor tudtak az ovisok nem izegve-mozogva végigülni egy másfél órás előadást? Hát most... Minden korcsoport képviselői igazi élményt nyújtva mutatták be a jeleneteket, táncoltak, és énekeltek. Az óvodapedagógusok és Fellegi Annamária koreográfiáját és betanítását pontról pontra betartva szórakoztatták a közönséget a táncos, énekes számokkal.

hetszinvir3
A program végén megszólalt Galgóczy Zoltán alpolgármester is:
– Jaj, de jó volna újra óvodásnak lenni! Az előadás minden percét élveztem. Minden fellépőnek köszönöm az élményt. Ismervén a testületüket, tudom, hogy a felnőtt szereplők a mindennapi szakmai munkájukat is ilyen derűvel és szenvedéllyel végzik. A városvezetés nevében szeretettel nyújtom át az intézményvezető asszonynak a jubileumi oklevelet és a négyszázezer forint jutalmat, amellyel tovább szépíthetik a Hétszínvirág Óvodát.

A születésnapi rendezvény vendége volt dr. Molnár Ildikó címzetes főjegyző asszony és Dámsa József, a körzet önkormányzati képviselője is.