Utcazenebona Pestszentimrén

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.04.20.

A Dohnányi Ernő Zeneiskola fúvószenekarának növendékei a Pestszentimrei Közösségi Ház Utcazenebona programsorozatának keretén belül koncertet adtak április 17-én a Hősök terén.

uz1

Az imreiek körében egyre nagyobb igény merült fel a komolyzenei koncertekre. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően két évvel ezelőtt ezért indította útjára a Petszentimrei Zenebona sorozatot a Pestszentimrei Közösségi Ház.
A nagysikerű utcazenebona programsorozat folytatódik a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.
Idén négy koncertből álló utcazene sorozattal varázsolnak a szervezők valódi térzenei hangulatot a pestszentimrei Hősök terére.

További időpontok:


Május 8-án (vasárnap) a harmonika koncert (Dohnányi Ernő Zeneiskola)
Május 29-én (vasárnap) a vonós és cselló zenekar lép fel (Dohnányi Ernő Zeneiskola)
Június 12-én (vasárnap) az énektanszak ad utcazene koncertet (Dohnányi Ernő Zeneiskola).
A helyszín minden esetben a pestszentimrei Hősök tere, a kezdés 11 órakor. Rossz idő esetén a koncertek a Pestszentimrei Közösségi Házban lesznek megtartva. Mindegyik program ingyenes, a Nemzeti Kulturális Alap és a Pestszentimrei Közösségi Ház támogatásával valósul meg.


A szezonindító hangversenyen a Dohnányi Ernő Zeneiskola virtuóz diákjaiból álló gyermek- és ifjúsági fúvószenekar vidám, lendületes zenekari indulókat és modern átiratokat adtak elő a Hősök terén felállított szabadtéri színpadon.
A Gyermek Fúvószenekart Lukács-Borbély Ottó, az Ifjúsági Fúvószenekart Kiss Zoltán vezényelte. A közönség nagy tapssal köszönte meg a fergeteges utcai koncertet.
A pestszentimrei zenei programok vezetője a kerületrészben élő Draskóczy Zoltán gitárművész, a Dohnányi Ernő Zeneiskola tanára.

uz2