Mini KRESZ-pálya a Lurkó-ligetben

Írta:  Puskás Attila 2016.04.27.

Biztonságos, modern gumiborítással ellátott mini KRESZ-pályát avattak fel a pestszentlőrinci Lurkó-liget óvodában.

Biztonságos, modern gumiborítással ellátott mini KRESZ-pályát avattak fel a pestszentlőrinci Lurkó-liget óvodában. A gyerekek csoportonként, napi váltásban tudják majd használni játékra, játékos tanulásra a közlekedési táblákkal, és egy igazán költségtakarékos, fa játékbenzinkúttal rendelkező udvart.

lurk1
- Régen volt, hogy óvodásként, a szüleimmel sétálva az utcán tanítgattak a fontosabb táblák jelentésére, és arra, hogy miként kell átkelni az úttesten vagy a vasúti átjárón – emlékezett első közlekedési élményeire Galgóczy Zoltán alpolgármester. – Akkor még nem volt lehetőség ilyen modern, és biztonságos KRESZ-pálya építésére. A Lurkó-liget óvodásainak ezt az élményt több forrásból tudja most biztosítani az óvoda. Saját költségvetéséből 3 milliót, a szülők révén az óvoda alapítványán keresztül 1 millió forintot sikerült előteremteni, és önkormányzat pedagógiai innovációs keretéből 600 ezer forintot fordítottunk a fejlesztésre.
Borbély Szilvia óvodavezető nagyon örült az új KRESZ-pálya adtalehetőségeknek, és már a további fejlesztésen gondolkodik.

lurk2
- A gyerekek udvari élete színesebb lett, bővült a mozgáslehetőségük is, és játékos módon megismerkedhetnek a közlekedés alapszabályaival. Mindenképpen szeretnénk még kiegészíteni a pályát egy gyalogos átkelőhellyel, és a körforgalom felfestését is el kell még készíteni – mondta Borbély Szilvia.
Az átadó ünnepségen vehették át az óvodások budapest.imami.hu weboldalon meghirdetett pályázaton nyert ajándék rajzeszköz-csomagot. A pályázaton arra a kérdésre kellett válaszolni, hogy a szülők miért szeretik az óvodát, ahova a gyermekük jár. A sorsolással kiválasztott győztes válaszban az egyik apuka azt írta, hogy a Lurkó-ligetben kiemelkedő a szakmai munka, és a kisfia minden nap örömmel megy óvodába.