A kis segítség is sokat jelent

Írta:  Puskás Attila 2016.05.02.

A mozgáskorlátozottakat érintő új jogszabályokról esett szó egy hétvégi szakmai fórumon.

A kormányhivatal és a NAV szakembereit látta vendégül április 29-i klubnapján a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének XVIII. kerületi szervezete a Kondor Béla Közösségi Házban. Az összejövetelen a klubtagok tájékoztatást kaptak a mozgáskorlátozottakat érintő új, illetve megváltozott jogszabályokról.

mozg
- Nagy segítsgég számunkra, hogy nem nekünk kell a hivatalba bemenni, hanem kijönnek hozzánk, meghallgatják a problémáinkat és válaszolnak a kérdéseinkre – mondta Kovács Béláné, a lőrinci szervezet vezetője.
A XVIII. kerületi mozgáskorlátozottak számára minden hónap utolsó péntekén, 14 órától tartanak klubnapot a közösségi házban.
- Ezeken a napokon megbeszéljük a programjainkat, és különböző foglalozásokat is rendezünk. Minden évben ellátogatunk rehabilitációs céllal a ceglédi gyógyfürdőbe, de bográcsozni is szoktunk – ismertette röviden a klub tevékenységét Kovács Béláné, hozzátéve, hogy a találkozókra mindenkit szeretettel várnak. – Nem csak a mozgássérülteket, hanem bármilyen fogyatékkal élőt, legyen szó gyengénlátókról vagy autistákról, szívesen látunk. Ugyanígy várjuk ép társainkat is. Szeretnénk elérni, hogy legyen, aki segít abban, hogy tagjainkat évente 1-2 alkalommal, húsvétkor vagy karácsonykor meglephessük egy kisebb ajándékcsomaggal.