Virágcsendéletes köszöntő a Rózsában

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.05.07.

Anyák napi ünnepséget rendezett május 2-án a Rózsa Nyugdíjas Klub a Rózsa Művelődési Házban.

Kevés olyan szívmelengető ünnep van, mint az anyák napja. Ekkor köszöntjük édesanyánkat, megköszönve neki mindazt a szeretetet és gondoskodást, amellyel elhalmozott bennünket. Ha már magunk is édesanyák, netán nagymamák vagyunk, akkor boldogan fogadjuk gyermekeink, unokáink szívmelengető megemlékezését.

any1
Bizonyára a nyugdíjas civil szervezetek is köszöntik ebből az alkalomból a soraikhoz tartozó anyákat, nagymamákat, dédanyákat. Így volt ez a Rózsa Nyugdíjas Klubban is, amelynek tagjai az azonos nevű művelődési házban egy jó hangulatú ünnepségen vehettek részt, ahol a műsorban főként gyerekek léptek fel.
De mielőtt ennyire előreszaladnánk, említsük meg Kovács Ferencnét, mindenki Ágikáját, aki lelke és motorja a klubnak, ugyanis vezetőjeként sokat tesz azért, hogy a nyugdíjasok jól érezzék magukat a „csapatban”. Ez látszott is azon, hogy mindenki elment a rendezvényre, aki csak tehette. Az ünnepség hangulatához illetően díszletként kiállították T. Szabó Magda képzőművész Anya gyermekével és Virágcsendélet című festményét.

any2
Ágika köszöntötte a vendégeket, akik között néhány férfiú is megjelent, sőt Kiss László klubtag elszavalta Kibédi Ervin színművész (1924–1997) Ahogy a napok rövidülnek című versét. A műsorban felléptek a Rózsa Művelődési Házban működő New Dance World – Modern táncok iskolájának a növendékei, a Tébláb Művészeti Iskola Langalló csoportja Vörös Árpád néptáncpedagógus és a kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola Kicsinyek kórusa Sebőkné Kós Szilvia énektanár vezetésével.
A nyugdíjasok süteménnyel és üdítővel mondtak köszönetet a fellépőknek.
– A taglétszámunk mintegy 150-es, amelynek 20-25 százaléka 85 év feletti – mondta Kovács Ferencné Ágika. – Jövőre lesz a klubunk harmincéves, és vannak még olyan alapító tagjaink, akik rendszeresen részt vesznek a programjainkon.