Kandós családi nap

Írta:  2012.10.03.
Nyolcadik alkalommal rendezett a Kandó téri iskola a szülők lelkes támogatásával Kandó-kondér Partyt.
A Kandó Téri Általános Iskola szeptember 29-én Kandó-kondér Partyt rendezett. Valamennyi osztályközösség részvételével a bográcsokban főttek a finomabbnál finomabb falatok, s közben különböző programok, bemutatók szórakoztatták a résztvevők apraját-nagyját.

Amíg főttek a bográcsban a finom falatok, bolhapiac, kézműves foglalkozások, társas és logikai játékok, sportversenyek, színpadi produkciók, lovas-és kutyás, sport-, és táncbemutatók színesítették a késő délutánig tartó programot.
Magyar Márta, a Kandó iskola igazgatója elmondta, hogy több mint kétezer ember fordult meg a rendezvény ideje alatt az iskola udvarán.
– Arra törekszünk, hogy minél színesebb legyen a program, hogy mindenki kellemes élménnyel térjen haza a rendezvényről – hangsúlyozta az iskola igazgatója.
A Kandó-kondér Partyn nemcsak a mostani, hanem a volt diákjaink is szép számmal részt vesznek. Minden évben más szellemiségben rendezzük meg a programot. Az idén Szent Mihály napjáról és a győztes pákozdi csatáról emlékeztünk meg. A rendezvényre meghívtunk egy hagyományőrző huszárt, aki elmondta, hogy a mai korban mit jelent huszárosan élni, huszáregyenruhát magunkra ölteni. Az idén a szülők a bográcsban nemzeti ételeket főztek, és feldíszítették a főzőhelyeket is. A zsűri nemcsak az ételeket pontozta, hanem a kicsinosított főzőhelyeket is. – Hat éve ballagtam el a Kandó iskolából, jelenleg a műszaki egyetem repülőmérnök szakán tanulok – mondta Vermes Ádám, az iskola volt diákja. – Minden évben eljövök a rendezvényre, az idén osztálytalálkozót is szerveztünk, és beneveztünk a főzőversenyre is.

Bánszki Balázs, 4. osztályos diák csapata pandúrgulyás készített. – Jól érzem magamat, az osztálytársaimmal játszottunk, és zumbáztam, megnéztem a rendőrkutya bemutatót, és nagyon meglepett, hogy a kutyák a lövéstől meg sem rezzentek.