Eredményes idénynyitó horgászat a Balázs-tavon

Írta:  P.A. 2016.05.18.

A győztes Suki Gyula több mint 12 kg halat fogott ki a Lőrinci Fonó Horgász Egyesület idei első versenyén a Balázs-tavon.

A győztes Suki Gyula több mint 12 kg halat fogott ki a Lőrinci Fonó Horgász Egyesület idei első versenyén a Balázs-tavon. A legnagyobb halakat, egyenként 2,8 kg-os halat Molnár Péter és Fekete Károly fogta.

horg1

- Az eredményhirdetést a helyszínen bográcsban főzött közös ebéd elfogyasztására követte, és a lelkes horgászok ebéd után tovább folytatták, immár versenyen kívül, a horgászást, várva a nagy halat – számolt be a május 7-i rendezvényről az egyesület képviseletében Fekete Károly.

A győztes mögött Molnár Zsolt végzett a második helyen összesen 11 kg súlyú kifogott hallal, míg a harmadik Orth Róbert horgára ezen a délelőttön 8,64 kilogrammnyi hal akadt.

A Balázs-tó vízterülete egy hektár, a víz mélysége a közepén eléri a 7-8 métert, de a part mentén a sekély rész is 1,5 – 3,0 méter mély. A tóba rendszeresen telepítenek halat, ami biztosítja a kellő fogást
A tó területén ivóvíz, villany, WC, haltisztító található, de a horgászok részére a kiépített tűzrakó helyen bográcsban történő főzésre és étkezésre is van lehetőség.

horg2
A tó körül esőbeállókat és padokat biztosítják a komfortos horgászatot. A környezet megóvása és fejlesztése érdekében az egyesület a kerületi „Szebb virágosabb kerületért” pályázaton több éve sikeresen vesz részt az intézményi kategóriában.

A Balázs tavon az egyesület a tagjain kívül az érvényes állami horgászjeggyel rendelkezőknek – napi díj befizetése után -, a helyi horgászrend betartása mellett lehet horgászni. Újdonság az idén bevezetett 1500 forintos sport napijegy. Aki ilyet vált, az a kifogott halat természetesen nem viheti el, hanem vissza kell engednie a tóba.

További horgászási lehetőségek: felnőtt jeggyel (3000 Ft) 2 darab nemes hal és 2 kg egyéb hal, ifjúsági jeggyel (2000 Ft) 1 darab nemes hal és 2 kg egyéb ha, gyermek jeggyel (1500 Ft) 2 kg egyéb hal fogható ki.