Fejlesztő verssorok

Írta:  P.A. 2016.05.18.

Húsz óvodás korú kisgyermek állt ki bátran a szülők, testvérek és pedagógusok alkotta közönség elé, hogy beszédhibáját leküzdve elmondjon egy-egy verset.

Húsz óvodás korú kisgyermek állt ki bátran a szülők, testvérek és pedagógusok alkotta közönség elé, hogy beszédhibáját leküzdve elmondjon egy-egy verset a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Lőrinci Nagykönyvtárában megrendezett szavalóversenyen.

vers1
A kicsiket Galgóczy Zoltán alpolgármester köszöntötte, és megdicsérte őket a szépen megtanult versek bátor elszavalásáért. A beszédhibás gyermekek számára 13. alkalommal megrendezett versmondó versenyének témájául a mesterségeket választották a XVIII. kerületi Pedagógiai Szakszolgálat logopédus munkatársai.

vers2
- A gyerekekkel sokat beszélgettünk a foglalkozások alatt arról, hogy apa és anya hol dolgozik, mit csinál, milyen szakmák, mesterségek vannak. A gyerekek egyre több szót megismertek, egyre több szakmáról tudják, hogy micsoda. A felkészülés során a megtanult verseket is elemeztük velük. Ez tehát egyszerre szókincsfejlesztés, és a tanult hangok rögzítése is – mondta Karayné Pavalacs Zsuzsa, a kerületi logopédiai szakszolgálat vezetője. – A verseny pedig azért is hasznos, mert a gyerekek kommunikációs bátorságot szereznek azzal, hogy ki mernek állni egy nagyobb tömeg elé. A család, a rokonok számára pedig megerősítés, hogy mennyit fejlődött és milyen ügyes a gyerek.