Egyre több a megújult járdaszakasz

Írta:  P.A. 2016.05.25.

Az elmúlt évben több mint 16 kilométernyi járdát építettek vagy újítottak fel Pestszentlőrincen, illetve Pestszentimrén.

A XVIII. kerületi önkormányzat kiemelt beruházásként foglalkozik a járdafelújítással. Az elmúlt évben több mint 16 kilométernyi járdát építettek vagy újítottak fel Pestszentlőrincen, illetve Pestszentimrén. A saját forrásból végzett rekonstrukció mellett a közüzemi szolgáltatók is részt vállalnak a munkában.

jarda

Az elmúlt évben elektromos földkábelek, földgázvezetékek felújítása, csatornabekötés és egyéb javítások során több mint 7,5 kilométer járdát bontottak föl, majd állítottak helyre a közműszolgáltatók.

Gyűlnek a kilométerek

– A közüzemi szolgáltatók által elvégzett felújítási munkák mindenképpen kiegészítik a kerületi járdaprogramot – mondta Lévai István Zoltán alpolgármester. – Legyen szó villamos kábel, csatorna vagy földgázvezeték lefektetéséről, telefonvezeték felújításáról vagy hasonlóról, az ezzel járó földmunkák, bontások után a helyreállítás eredménye számos szakaszon egyet jelent az új járdafelülettel.

Az első negyedévben a közműszolgáltatók szakemberei ismét számos kerületi utcában dolgoztak, aminek nyomán március 31-ig 4141 méter járda épült újjá. A tervek szerint 2016 végéig további 9,5-12 kilométer járda megépítése várható.

Saját erőből is épül

Az önkormányzat eközben folytatja a saját járdaprogramját. Idén közel ugyanannyi járdafelület megépítése, kijavítása a cél, mint az elmúlt évben.

Lévai István Zoltán már a tavalyi eredmények ismertetésekor azt mondta, örömtelinek tartja, hogy évről évre jelentős mennyiségű járdaszakaszt sikerül felújítani. A 2015-ben befejeződött csatornázási projekt után különösen nagy erőt fordított az önkormányzat arra, hogy elkészüljenek a járdák is. A járdaprogram idén is a tervezett ütemben folytatódik, így nem kell aggódniuk azoknak sem, akiknek az utcája eddig kimaradt a felújításból.

Az alpolgármester megerősítette, hogy a felújítás során esetleg előforduló hibákat folyamatosan és a lehető leggyorsabban javítják ki.

– Ismételten köszönjük, hogy a lakosok figyelemmel kísérik a munkálatokat, és jelzik, ha valahol hibát látnak. Ezeket a szakembereink lehetőség szerint napokon belül, de legkésőbb a garanciális idő vége előtt kijavítják.