Szépülnek az önkormányzati lakások

Írta:  P.A. 2016.05.25.

Idén az önkormányzat 23 iparosított technológiájú lakás felújítására adott megrendelést a Városgazda számára.

Az elmúlt évben rekordmennyiségű, összesen 101 darab önkormányzati lakást újított fel a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. Idén az önkormányzat 23 iparosított technológiájú lakás felújítására adott megrendelést a Városgazda számára.

lak

- A Havanna és az Alacska lakótelepen 13 lakás már el is készült, továbbá külön vállalkozási szerződés alapján további 2 db téglaépítésű lakás felújítását végeztük el a Gyöngyvirág utcában. A lakások átadás-átvétele április 15-én történt – tájékoztatott Szabó István, a magasépítési szakterület vezetője. – Elmondhatjuk, hogy növekvő műszaki tartalommal sikerült kidolgozni a terveket és a költségvetést, így lehetőségünk volt látványosan szebbé alakítani a lakásokat. A külső nyílászárókat korszerűbb műanyagokra cseréltük, a belső csempe- és padlóburkolatok, valamint a régi szerelvények is teljesen megújultak. A legtöbb lakásban az elhasználódott, ütött-kopott konyhai berendezéseket, beépített szekrényeket, gáztűzhelyeket újakra cseréltük. Reméljük, hogy szebb és otthonosabb környezetet sikerült kialakítani az új lakók számára.

lak2

A tervek szerint 10 további lakás felújítását június 15-ig végzik el a Városgazda szakemberei.

- Az ehhez szükséges előkészületeket már megtettük, így a lomtalanítás és a szabványos elektromos mérőhelyek biztosítása is megtörtént.