Hasznos könyvvel bővült a Gólyahír csomag

Írta:  P.A. 2016.05.25.

Egy szakkönyvvel többet kapnak mostanától a Gólyahír csomagra jogosult családok.

A kisgyermekes szülők számára hasznos, Mit tegyek, ha beteg a gyermekem? című könyvvel bővítette ki az önkormányzat a Gólyahír program ajándékcsomagját. A 2015 szeptemberében elindított program a XVIII. kerületben élő fiatal családok gyermekvállalását hivatott ösztönözni. Az ajándékcsomaggal a családokba érkező újszülöttek fogadásához nyújt segítséget az önkormányzat.

goly
A könyvet Ughy Attila polgármester és Dömötör István alpolgármester jelenlétében május 2-án mutatta be dr. Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem I. sz. gyermekklinikájának igazgatója, dr. Tóth-Heyn Péter igazgató-helyettes és dr. Cseh Áron gyermek-szakorvos. A kiadvány a gyermekkori betegségek és sürgősségi élethelyzetek otthoni megoldásához nyújt szakszerű és közérthető tanácsokat. A gyermekklinika fiatal orvosai a téma szakértőivel karöltve hiánypótló könyvet írtak.

goly ind
A szülők többek között megtudhatják, hogy mikor és hogyan kell lázat csillapítani, mennyi folyadékot kell innia a gyereknek, vagy éppen, hogy milyen fájdalomcsillapító adható neki. A csecsemőkori szilárd táplálék-fogyasztás bevezetéséről, a nehézlégzés tüneteiről, a gyermekek kórházi kezeléséről is tájékoztatást ad a könyv, de segítséget nyújt a legfontosabb gyermekbetegségek felismeréséhez is. Ugyancsak segít a szülőknek a védőoltásokkal kapcsolatos kérdéseikben, és tanácsokat ad arra is, hogy hosszabb utazásra mit vigyenek magukkal.
A Gólyahír program keretében adott ajándékcsomag a könyv mellett továbbra is tartalmaz babaápolási cikkeket – digitális lázmérőt, kézfertőtlenítő- és babatörlő kendőt, steril mull lapokat, Sudocrem kenőcsöt, pelenka alátétet és fertőtlenítő oldatot, valamint fürdőlepedőt és egy hűtőmágnest, amin szilárd táplálékok bevezetési ideje ls a gyermekorvosi ügyeleti telefonszámok szerepelnek. A csomagban mindezeken felül különböző, a babák gondozásával kapcsolatos tájékoztató anyagok találhatók.