PLER: vereség, kevés remény maradt

Írta:  Róth Ferenc 2016.05.27.

Sorsdöntő, vagy ha úgy tetszik, négypontos mérkőzést vívott szerdán este a PLER a Lőrinci Sportcsarnokban.

Sorsdöntő, vagy ha úgy tetszik, négypontos mérkőzést vívott szerdán este a PLER a Lőrinci Sportcsarnokban az egy ponttal előtte álló Cegléd ellen, aminek nagy volt a tétje. A győztes "levegőt vehetett", a vesztes viszont szinte reménytelen helyzetbe került.

pler
Ennek értelmében már a találkozó előtt feszült volt a hangulat a csarnokban, még akkor is, ha a meccs előtt köszöntötte a PLER az U23-as, az NB II-es felnőtt bajnokságban játszó bajnokcsapatot, amelyik ismételten az utánpótlás-nevelés minőségére hívta fel a figyelmet. Köszöntötték a csarnok igazgatóját, az öt éve itt tevékenykedő Kövér Jánost is.
A találkozó jól indult, hiszen a lőrinciek dobták az első gólt, hogy aztán a hátralévő időben csak fussanak az eredmény és a Cegléd után.
Ha nem is sokkal, de mindig a hazaiak előtt járt a lendületesen játszó vendég, ellentétben a sok hibát vétő, ziccereket kihagyó PLER-rel. Ennek köszönhetően kétgólos (14-12) ceglédi vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.
A folytatás sem volt a miénk, finoman szólva sem. A különbség egyre nőtt a két csapat között, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, a Ceglédnek minden bejött, a PLER-nek meg semmi...
Az utolsó öt percben a szétesett hazaiak mellett sorra lőtték a gólokat a vidékiek, s a dudaszó után a 28-23-as győzelmüket ünnepelhették a lelkes szurkolóikkal.
A PLER nagy bajban van, hiszen az utolsó előtti helyen áll, három pont a hátránya a bent maradó helyen álló Cegléddel szemben, ráadásul szombaton idegenben, Mezőkövesden kellene bizonyítani, s még akkor sem kerülne el a kieső helyről.
Az utolsó fordulóban, jövő szerdán Egerben lép pályára a csapat.
Mi tagadás, nem lesz könnyű megőrizni az első osztályú tagságot.
PLER-Budapest-Cegléd 23-28(12-14).