Félévszázados a Hétszínvirág Bölcsőde

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.05.25.

Jubileumi ünnepséget rendezett a Hétszínvirág Bölcsőde fennállásának 50 éves évfordulója alkalmából május 19-én.

Már hetek óta készültek a bölcsőde dolgozói és apróságai a nagy napra. Miután a csoportszobák szűkösek, és különben is tavasszal a szabadban sokkal kellemesebb eltölteni az időt, mint egy teremben, az óvónők feldíszítették az udvart, oda várták a csöppségeket és családtagjaikat. Ám az időjárás közbeszólt. Már éppen szállingóztak a vendégek, amikor egyszer csak leszakadt az ég. Mindenki reménykedett, hogy a gyorsan jött eső gyorsan távozik. De nem így történt. Nem volt mit tenni, mint „bemenekíteni” az asztalokat, székeket, díszletet és az összenyitott csoportszobában megtartani az ünnepséget. Lipcsei Edinának, a Hétszínvirág Bölcsőde vezetőjének üdvözlő szavait követően Kádár Tibor köszöntötte a vendégeket:

hv1

– Amikor megkérdezem a szülőktől, hogy miért kedvelik a Hétszínvirág bölcsit, azt válaszolják: azért, mert itt nagyon kedvesek a gondozónők. Az ötven év alatt olyan szakmai alapot tettek le a bölcsőde munkatársai, azok is, akik már nyugdíjban vannak és azok is, akik most itt dolgoznak, hogy méltán vívták ki a kerület megbecsülését.

Az önkormányzati képviselő az elkövetkező ötven évre is minden jót kívánt a bölcsőde munkatársainak, majd Holové Zsolttal, a humánszolgáltatási iroda vezetőjével együtt virágcsokor kíséretében egy faliórát és oklevelet adtak át a bölcsőde vezetőjének az itt dolgozók munkájának elismeréseként.

hv2

Ezt követően a bölcsőde apróságainak produkciója, majd a szomszédos Cseperedő Óvoda „Izgő-mozgó pöttöm tornászok” csapata, a korábbi Hétszínvirág bölcsődések szerepeltek, az ünnepség záró műsoraként a Nyitnikék Gondozónői Kamarakórusa énekelt. – A bölcsőde 1966-ban épült, 72 kisgyermeknek ad napközben otthont – mondta Lipcsei Edina. – Azóta az intézmény sok változáson ment át, többek között alkotó-, torna-, sószobát alakítottak ki. Az épületet 2015-ben felújították, külső szigetelést kapott, és fűtéskorszerűsítést végeztek. Az intézmény évekig a kerület módszertani központjaként működött, saját gyógypedagógus, logopédus, gyógytornász segítségével. A kisgyermeknevelők jelenleg is fogadnak gyakorlatra érkező hallgatókat.