Díszítő virágoskertecskék

Írta:  P.A. 2016.05.30.

Második alkalommal borult virágba a Lőrinci piac Haladás utcai buszmegálló mögötti területe.

A „Kerületi apró virágos kertek” elnevezésű rendezvény tavalyi sikerén felbuzdulva idén is elkészültek a 100x80 cm-es közterületi virágládákba kigondolt fantáziakertek. Míg tavaly 14 óvodai és általános iskolai csapat vet részt a kerületszépítő versenyen, addig ezúttal már 22 kreatív kis csapat ötletei valósultak meg.

kert index
A gyerekek szülői és pedagógusi segítséggel rendkívül lelkesen és gyorsan megépítették a sziklakerteket, mini arborétumokat, illetve számos ötletes díszítéssel – cserépkosár, kancsó, stb. - különlegessé kompozícióikat. A végeredmények csak a kreativitás és a fantázia szabott határt.

kert2
- A csapatok előre leadták a kis kertek terveit az önkormányzatnak, amely ezek alapján rendelte meg a szükséges növényeket – mondta el Kirr Ágnes, az önkormányzat környezetvédelmi csoportvezetője. – Tavaly egészen a fagyokig megmaradtak a kertecskék, és a gondozásukat idén is vállalta a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt.

kert3
A kerületiek már az első alkalommal is örömmel fogadták az utcát megszépítő virágkompozíciókat, amit az is jelzett, hogy szinte érintetlenül megmaradtak a jó idő végéig. A szervezők, így az ötletgazda Dömötör István alpolgármester is reméli, hogy ez idén sem lesz másként, és bár a kertépítés verseny is volt, ezúttal valóban elmondható, hogy a részvétel volta fontos, hiszen aki megtekinti a végeredményt, látni fogja, hogy valamennyi kertecske díjat érdemel.