Gyermeknapi hangverseny

Írta:  Gönczöl András 2016.05.25.

Gyermeknapi koncertet adtak a Dohnányi iskola növendékei.

Eredeti ötlet: gyerekek gyerekeket ajándékozzanak meg a közelgő gyermeknap alkalmából. A Dohnányi Ernő Zeneiskola e gondolattól vezérelve szervezett hangversenyt május 20-án a Pestszentlőrinci Sportcsarnokban.

doh

Talán nem a véletlen műve, ha koncert közben az idősebb hallgatóknak egy hajdani népszerű rádióműsor címe ugrott be: Szív küldi szívnek szívesen. A fellépő együttesek ilyen szellemben fújták, vonták, pengették a hangszereiket. A profi színvonalú, jó hangulatú hangversenyen az iskola kilenc együttese mutatta be a tudását. A citerazenekar Koczka Andrea, a csellóegyüttes Lovik Katalin, a gyermek-vonószenekar Nagy Judit, a harmonikások Deli Zsolt, a kórus Bán Réka, az ifjúsági vonószenekar Szabó-Sipos Máté, a gitáregyüttes Draskóczy Zoltán és Visky Dénes, az ifjúsági fúvószenekar Kiss Zoltán vezetésével. A zenei ajándékcsomagot gondos „fülek” állították össze. A programban az Abba-egyvelegtől Vivaldi Concertójáig sokféle zenemű szerepelt, így bizonyára minden zenei ízlésnek sikerült eleget tenni.
Talán érdemes megemlíteni az első pillantásra nem a zenei témához illő rövid távú futást... Egy órácskával korábban a szomszédos Karinthy Frigyes Gimnázium aulájában kerületi iskolák tanulóinak részvételével rendeztek zenei fesztivált. A zeneimádó fiatalok a fesztivál befejezését követően átrohantak a sportcsarnokba, ahol fellépőként vagy egyszerű hallgatóként tovább élvezhették a zene nyújtotta élményt.