Kitüntetéseket adtak át a pedagógusnapon

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.06.06.

A pedagógusnap alkalmából az önkormányzat június 3-án köszöntötte az oktatásügyben dolgozókat a Rózsa Művelődési Házban.

A gyermekek, a tanulóifjúság nevelésében-oktatásában a kerületben legalább tíz éve elismerésre méltó munkát végző óvodapedagógust, tanítót, tanárokat tüntetett ki a helyi önkormányzat a pedagógusnapon. Ezen a napon adták át A kerület óvónője, A kerület tanítója, A kerület tanára elismerő oklevelet.

ug1

Az eseményen Kucsák László országgyűlési képviselő, valamint a kerület és az intézmények vezetői mellett megjelentek a kollégák is.

Császár Bíró Lilla előadóművésznek üdvözlő szavait követően Jegercsek Csaba színművész Váci Mihály: Jegenye – fényben című versét mondta el, majd Ughy Attila polgármester ünnepi beszédével folytatódott a program.

ug2

– A jó pedagógia lényege a szeretet, ami törődik, gondoskodik, istápol, ami elengedhetetlen feltétele annak, hogy a gyermek bízzon, hogy a szeppent ámde tettre kész gyermek ugyanazt a biztonságot érezze az iskolában, amit a félő, óvó otthonban – mondta a polgármester. – A szeretet felelősség, a szeretet oldás és kötés, csak a szeretet segíthet bennünket abban, hogy a legjobb tudásunk és a legszentebb értékeink szerint vezessük a ránk bízott gyermekek lépteit.

A kitüntetettek

 

A kerület óvodapedagógusa: Morvai Mihály Lászlóné (Szivárvány Óvoda)

A kerület tanítója: Fábián Zoltánné (Kandó iskola),

A kerület tanára: Bognár Károlyné (Brassó iskola), Juhász Péter (Vajk-sziget iskola), Kárpáti Lászlóné (Csontváry iskola), Krisánné Kálmán Júlia (Kapocs iskola), Kóródiné Csernus Éva ((XVIII. kerületi Pedagógiai Szakszolgálat), Novák Csilla Irén (Kondor iskola), Sándorné Szeidl Zsuzsanna (Kassa iskola)

 

Azt gondolom, hogy a kerületi pedagógusok ebben a szellemben dolgoznak és ebben a szellemben nevelik gyermekeiket is.

ug3

Ezt követően Ughy Attila Galgóczy Zoltán alpolgármesterrel együtt átadta a díjakat és az okleveleket.

Az ünnepségen stílszerűen a diákok műsorral ajándékozták meg a pedagógusokat. Dévényi Benjámin, a Brassó iskola diákja zongorán, a Kolibri Táncegyesület növendékei a Kassa iskola énekkarosai léptek színpadra.

ug4