Együtt a zűrzavaros világban

Írta:  bp18.hu 2016.06.07.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy keresztényként legyünk jelen ebben a zűrzavaros világban, megzavarodott Európában” – üzente dr. Beer Miklós váci megyéspüspök a II. Keresztény Sziget résztvevőinek.

Több mint 1200 érdeklődő volt kíváncsi a Keresztény Sziget elnevezésű rendezvényre, amelyet idén második alkalommal szervezett meg a Margitszigeten ÉrMe Üzleti Hálózat. Különös dolog, hogy egy üzleti csoport hozzon létre egy ilyen találkozót, még akkor is, ha keresztény vállalkozókat tömörítő szervezetről van is szó. Az okat fejtegetve Tóth József elnök így fogalmazott:

ksz1
̵ Az üzlet több mint profit. Ez a „több” nem más, mint a pusztán anyagi dimenzión való túllépés, azaz a közjó szolgálata. Hogy mit jelent a közjó a gazdaságban és az élet más területein, arról ezen a rendezvényen számos előadást hallhatnak résztvevők – mondta.

ksz2
A Keresztény Szigeten az előadások több sátorban párhuzamosan zajlottak. A Pénz+ember sátorban a gazdasági tevékenység keresztény megközelítéséről hallhattak előadást és gyakorlati példákat a résztvevők. A Köz+élet sátor előadói a társadalmi felelősség, a közösségi tevékenységek és a nyilvánosság kérdéseiről beszéltek. A Hit+világ sátor pedig kereszténység társadalmi jelenlétéről és az evangelizációról szóló eszmecseréknek adott helyet. Az előadások mellett érdekes programok várták a gyerekeket is.

ksz3