Sokan jöttek a szűrővizsgálatra

Írta:  Puskás Attila 2016.06.09.

Egyre népszerűbbek a XVIII. kerületben az ingyenes szűrővizsgálati napok.

A május 28-i délelőttön mintegy 130-an látogattak el a Zsebők Zoltán Szakrendelőbe, hogy kihasználják a bőrgyógyászati, onkológiai, urológiai és hasi ultrahang vizsgálatok, valamint a méhnyak-rákszűrés, kardiológiai állapotfelmérés és laboratóriumi vizsgálatok lehetőségét.

szuron
- Több mint 200 vizsgálatot végeztek el a szakrendelőben a kollegák, ezért úgy gondolom, hogy sikeres volt a szűrőnap. Mind a paciensek, mind pedig a vizsgálatok száma azt mutatja, hogy érdemes félévente két hasonló vizsgálati napot tartani – mondta dr. Szebényi Attila a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Egészségügyi Szolgáltató ügyvezető igazgatója.
A daganatos megbetegedések ingyenes szűrése rendszeres a szakrendelőben, idén ősszel még két alkalommal lesz hasonló egészségnap. Érdemes ezeket igénybe venni, mert a minél korábban, a még tünet- és panaszmentes időszakban felismert betegség eredményesebben kezelhető. A rákbetegségek kialakulásának a dohányzás az egyik vezető oka. Erre dr. Szebényi Attila már az idei első, áprilisi szűrőnapon is felhívta a figyelmet.
- A dohányzás az immunrendszerre gyakorolt káros hatása miatt nem csak a tüdőrákot, hanem az összes daganat típus, beleértve a nőgyógyászati, a gyomor- és bélrendszeri daganatok kialakulását is okozhatja.