A szebb, virágosabb kerületért

Írta:  Gönczöl András 2016.06.13.

Ismét virágot vehettek át az önkormányzattól azok, akik pályáztak a Szebb, virágosaabb kerületért programban.

„Aki a virágot szereti...” – az vett részt az önkormányzat Szebb, virágosabb kerületünkért című pályázatán. Hosszú évek „illatos” hagyománya a környezetünk felvirágoztatására kiírt pályázat, amelyet négy kategóriában hirdetnek meg: erkély, családi ház, intézmény-, illetve lakótelepi előkert és utcaszakasz.

vir1

A sikeresen pályázók a Bókay-kertben vehették át a múlt hét folyamán a cserepes virágokat, azaz a büdöskét, pistikét, petúniát és begóniát. Szerdán a családi házakban élőkön volt a sor.
– Az önkormányzat összesen négymillió forint pályázati pénzzel segíti a szebb, virágosabb kerületünkért tenni akarókat – tájékoztatott Dömötör István alpolgármester. – A körülöttem látható virágerdőre is van magyarázat, összesen 60 ezer darabot osztunk ki péntekig.

vir2
Miután dolgos kezek elültetik a virágokat, elindul a verseny. A nyár folyamán egy szakértői zsűri kiválasztja a szemnek, szívnek legjobban tetsző kertészmunkákat, sorrendbe állítja azokat, majd az őszi időszakban eredményt hirdet. Közel 1300 pályázat érkezett, így méltán lehetnek majd büszkék a munkájukra a leendő nyertesek, helyezettek.
Sorra érkeztek a virágot szeretők. Megteltek a gépkocsik és a kerékpárok csomagtartói, a babakocsik alsó tárolói, sőt az izmosok gyalog indultak hazafelé az illatozó „pályázati nyereményekkel”.