Közlekedés gyermekszemmel

Írta:  Gönczöl András 2016.06.21.

Több mint 200 pályamű érkezett arra a  közbiztonsági tárgyú rajzpályázatra, amelyet a rendőrség és az önkormányzat írt ki.

Amennyiben a pályázatokon résztvevők száma és minőségi munkája olimpiai sportág lenne, kerületünk dobogós helyen végezne. Ez alkalommal a közlekedésbiztonságról rajzoltak véleményt az alsós tanulók, és nem is akármennyit. Több mint kétszáz pályamű érkezett a rendőrkapitányságra, amelynek falán negyvenkét alkotást állítottak ki. Június 14-e az eredményhirdetés nagy napja volt.

rajz1

Miért pont negyvenkettőt? Négy kategóriában az első három helyezettet és harminc különdíjast jutalmazott Minyóczki Árpád alezredes kapitányságvezető és Lévai István Zoltán alpolgármester.

rajz2
- A gyermekrajzokat érzékelve szép és alapos munkával leptek meg az alsósok, kezdte rövid köszöntőjét a kapitányságvezető. Látszik, hogy nyitott szemmel járnak-kelnek, és a közlekedésbiztonság minden területéről készítettek pillanatképeket. Csak gratulálni tudok.
Lévai István Zoltán alpolgármester a nagy betűs életre való felkészülés fontos részeként említette a közlekedésbiztonság témáját. - Kilépvén házunk kapuján ezer féle, a közlekedéssel kapcsolatos szituációkra kell reagálni, és nem is akárhogyan. A kis művészek rajzaikkal bebizonyították, ismerik és értik a biztonságos közlekedés alapjait, így az esetleges kényes szituációkban is megtalálják majd a legjobb megoldást.

rajz3
A díjátadás ünnepélyes sorozatát Lesznyák Bori első osztályos tanuló nyitotta. Profi rajzával méltán nyerte el a zsűri és a látogatók elismerését is. A díjak esetében akár holtversenyről is beszélhetünk, minden nyertes egyaránt szép és praktikus ajándékkal térhetett haza. Van egy megosztandó jó hírem! A nyertes rajzok jó néhány hónapon át megtekinthetőek a kerületi rendőrkapitányság épületében.