Gazdag lesz a baptisták nyara

Írta:  Róth Ferenc 2016.07.07.

Ezúttal a pestszentimrei baptisták terveiről kérdeztük Háló Gyula lelkészt.

Háló Gyula elmondta, hogy a pestszentimrei családjaik sokfelé mennek a nyáron, de „itthon is törekszünk arra, hogy változatossá és változásokat segítő élménnyé tegyük a vasárnapi istentiszteleteket. Júliusban és augusztusban több vasárnapon is a mindennapokat érintő témával foglalkozunk a 10 órakor kezdődő alkalmakon. Július 3-án a gyógyító kommunikáció volt a téma, július 31-én a szeretet helyes és helytelen gyakorlata, augusztus 14-én pedig a céltudatosság elsajátítása lesz.”
Megtudtuk a lelkésztől, hogy a gyülekezet különleges programokat is kínál. „Július első teljes hetében rendezzük meg a Tahi 2016 Te-Show nyári tábort. Ezt a Kegyelem Alapítvány szervezi, és a gyülekezetünk pedagógusai is besegítenek. Az általános és középiskolás fiataljaink ezzel kezdik meg a nyári táborozást. A hét témája a barátság és a testvéri kapcsolatok lesz, a bibliai mottó pedig: Mindig szeret a barát, de testvérré a nyomorúságban válik.”
A muzsika hangjai is betöltik az imrei baptista fiatalok nyarát. Erről a következőket mondta Háló Gyula: „Július 25-től augusztus 8-ig Tokajban lesz a Crescendo Nyári Akadémia elnevezésű nemzetközi komolyzenei kurzus. Gyülekezetünk művésztanára, a csellós Dominkó Sallai Csilla és a zongorista Dominkó István évek óta tanít az akadémián. A szólóhangszeres és énekkurzusok mellett más programokból is lehet választani. Lesz karvezetés, operajelenet, Bach- és ifjúsági kurzus is. Az idén is megemlékezünk az évfordulós szerzőkről, így Erik Satie, Enrique Granados és Antonín Dvořák is szerepel a repertoáron, sőt Shakespeare halálának 400. évfordulójáról is megemlékezünk a hozzá fűződő zenedarabokkal.
„Augusztus első hetében Balatonszemesen rendezzük meg a Baptista Ifjúsági Nagytábort, ahova a gyülekezetünk fiataljai is készülnek. Az idén mintegy másfél ezer fiatal lesz együtt, hogy az előadásokon, a beszélgetéseken, a játékokon keresztül jobban megismerjék egymást és Istent. Légy Tűz! – ez lesz a címe az ez évi tábornak, amelynek résztvevői inspirációt kapnak a lelki és a mindennapi élethez. Augusztus harmadik vasárnapján, 21-én Tahiban ünnepeljük meg az államalapítást. Ezúttal is különleges programok várnak bennünket, együtt ünnepelhetünk a belföldről, a Kárpát-medencéből és a tengerentúlról érkező testvérekkel. Augusztus 25. és 28. között Karádon táborozunk. Az iskolakezdés előtti programban a kirándulás és a fürdés mellett az előadások és a beszélgetések során arra keressük a választ, hogy a Biblia és a mindennapi élet miként függ össze egymással.