„Sztárt” igazol az akadémia

Írta:  Róth Ferenc 2016.07.16.

Egy kiemelkedően tehetséges úszó igazol a Városgazda Utánpótlás Akadémiához.

 

Az őszi átigazolási időszakban, szeptemberben érkezik a Városgazda Utánpótlás Akadémia úszószakosztályához a 15 éves Gábor Ronett, aki előtt a szakemberek szerint szép jövő áll. Horváth Zoltánt, a szakosztály vezetőjét kérdeztük.

– Nem állítom, hogy rengeteg Ronett-tel találkoztam már, ellenkezőleg, egyet sem ismerek. Csak azért mondom, mert van az utánpótláskorú úszók között egy másik érdekes nevű lányka is. Őt Kései Ajnának hívják. Mindegy, a szülők tudják...
– Éppen jó lány nevét említette, mert ő is hasonlóan tehetséges, ő is szép jövő előtt áll, s ő is olyan alacsony, mint Ronett.
– Azt hittem, azt mondja, hogy magas lány, hosszú végtagokkal...
– Lehetne mondani erre azt a bölcsességet, hogy majd megnő, de 15 éves korban valóban nem kell még nyakiglábnak lenni.
– Ronett itt lakik a kerületben?
– Olyannyira itt, hogy közel az uszodánkhoz, a Vilmos Endre Sportcentrumhoz.
– Gondolom, akkor az akadémiánál kezdett úszni, tehát nem régen, s az ön keze alatt.
– Nem nálunk kezdett, hanem a DMTK-ban, vagyis az MTK kihelyezett szakosztályában, Dunaharasztiban. Ősztől már kevesebbet kell utaznia, az biztos. Nem mondhatom még igazából, hogy az én tanítványom, mert egyelőre felmérjük, „nézegetjük” egymást, mert nagyon fontos már most tudni, hogy miként tudnánk együtt dolgozni.
– Mit tapasztalt eddig? Milyen versenyzőtípus Ronett?
– Amit eddig láttam, az jó, s nem elsősorban szakmai szempontokra gondolok, sokkal inkább az akaratra, a kitartásra. Nem hiszem, hogy ezekkel gond lenne. De korai még erről beszélni, mint ahogy arról is, hogy biztosan én irányítom-e majd az edzéseit.
– Ki jöhet még szóba?
– Pasku Balázs kollégám jó szakember, így akár ő is szóba jöhet. Nem az edzősködéstől tartok, de fel kell mérnem azt is, hogy mennyi munkám van a szakosztályban, s mennyi időm jut az edzések megtartására, mert ebben nem lehet tévedni.

– Félre ne értse... Ennyire kell készülni ennek a kislánynak az érkezésére?
– Igen, hogy úgy mondjam, „nagy” igazolásunk lesz ő, figyelni kell rá.
– Akkor már csak annyi marad hátra, hogy Ronett is figyeljen.
– Ezt azért nem mondom, mert teljesen természetesnek veszem, hiszen közös a célunk.