Támogatott férőhelyek a Csoda-bogárban

Írta:  Puskás Attila 2016.07.20.

Hét sajátos nevelési igényű gyermeket tud fogadni szeptembertől a Csoda-bogár Ház Óvoda.

 

Hét sajátos nevelési igényű gyermeket tud fogadni szeptembertől az önkormányzat támogatásával a Két Kéz Segítő Alapítvány által működtetett Csoda-bogár Ház Óvoda. Az intézményben az egészségesek mellett magas színvonalon foglalkoznak autista gyerekekkel is.
– Négy éve foglalkozunk az autista gyerekek fejlesztésével, az akkor beiratkozók most ballagnak az óvodából, és kevés gyerek volt az őszi évkezdethez. A kerületben kevés család tudott eddig a létezésünkről, a többség vidékről, Vecsésről, Dunakesziről vagy a környező kerületekből érkezett. Ezért is akartuk szorosabbra fonni az együttműködést az önkormányzattal, amely most hét autizmussal élő kisgyerek nevelési költségeit vállalja – mondta el Fazekasné Kocsis Beáta, az alapítvány elnöke. – Óvodánk térítési díjas magánóvoda, ahol az autizmus alapprogram, és a saját tapasztalatainkon alapuló nevelési elveink mentén neveljük a gyerekeket. Elsősorban viselkedésproblémás, beilleszkedési nehézségekkel küszködő gyerekeket várunk, akik ugyanakkor kis létszámú, maximum hatfős csoportban jól tudnak együttműködni.
Az alapítvány elnöke hozzátette, hogy az óvoda saját kezdeményezésként kedvezményt ad a térítési díjból azoknak a XVIII. kerületben élő autista gyerekeknek, akik nem férnek be a hétfős keretbe.
Az egészséges gyermekek számára kis létszámú közösséget, iskolára felkészítő speciális foglalkozásokat, diszlexiaprevenciós logopédiai fejlesztést és tehetséggondozást kínál az óvoda. A kicsik a sajátos nevelési igényű társaikkal integrált környezetben töltik az óvodai időt, megtanulják elfogadni a másságot, így toleránsabb, szociálisan érzékenyebb emberré válhatnak.