A közmunka révén feljebb lehet jutni

Írta:  2012.11.08.
Az elmúlt hónapokban húsz közfoglalkoztatott kollégával kötött munkaszerződést a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt.
Aki csak egyszer is átélte, milyen munkanélkülinek lenni, az pontosan tudja, hogy már egy közfoglalkoztatásban végzett munka is mekkora előrelépés. Ha pedig a jól végzett közmunkát munkaszerződéssel jutalmazzák, az ember újra hinni kezd abban, hogy van jövője.
Az elmúlt hónapokban húsz közfoglalkoztatott kollégával kötött munkaszerződést a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. Mindez azt bizonyítja, hogy a kerületben közfoglalkoztatottként alkalmazottak előtt is van lehetőség arra, hogy tartósan is állást találjanak.

 

Gengeliczki Noémi, Módra Katalin, Haraszti Ferenc és Katona Ernő is az említett módon került a helyi szolgáltatócéghez. A munkaszerződés megkönnyebbülést jelent számukra.
– Elsősorban is megszűnik az állandó stressz az emberben. Nem kell azon görcsölni, mikor mondják azt, hogy ennyi volt, nem kell többet jönni – mondta Haraszti Ferenc, aki 1976 óta hivatásos gépkocsivezető. Hozzá hasonlóan sofőrként kapott munkát Katona Ernő is.
Módra Katalin varrodavezetőként dolgozik, és örül, hogy ismét a szakmájában jutott állandó munkához.
– Két iskolában is voltam szakoktató, majd egyéni vállalkozóként olyan ismert tervezők mellett is dolgoztam, mint Makány Márta vagy a stylist Lakatos Márk – mondta a varrodavezető, akinek céljai közé tartozik, hogy az Üllői útra való átköltözés után szélesítse a varroda szolgáltatási körét, új bevételi forrást teremtve a cég számára.
Télen is indul közfoglalkoztatási program a kerületben, időpontja: 2012. november 15.–2013. február 15., a fő feladatkör a kerület síkosságmentesítése lesz.
Jelentkezni a Közfoglalkoztatási Irodában (Péterhalmi út 5.) lehet személyesen vagy a 297-3704-es telefonszámon.
– Egy könyvelőirodában dolgoztam, majd egy baleset miatt hosszabb betegállományba kerültem, ami után már nem vettek vissza – mondta a fiatal adminisztrátor.
– A közmunkaprogram lehetőséget ad arra, hogy visszavezesse az érintetteket a munka világába, és segít abban is, hogy visszaszerezzék az önbizalmukat – mondta Szamosvári Szilvia közfoglalkoztatás-szervezési vezető. – A nálunk való jelentkezést az is ösztönzi, hogy egységes mozgóbérrendszert vezettünk be a közfoglalkoztatottak számára. Ha jó a teljesítményük, így akár jóval magasabb bért is hazavihetnek ezután.