Véglegesítik a Gilice tér forgalmi rendjét

Írta:  sajtóközlemény 2016.08.05.

Augusztus 8-ától (hétfőtől) elkezdődnek a Gilice tér tavaly augusztusban bevezetett egyirányú forgalmi rendjének véglegesítési munkái.

augusztus 8-ától (hétfőtől) elkezdődnek a Gilice tér tavaly augusztusban bevezetett egyirányú forgalmi rendjének véglegesítési munkái. A körpályához csatlakozó utak torkolataiban középszigetek építését kezdik meg, esetenként félpályás útlezárás mellett. Éppen egy éve vezették be a tér kör alakú útpályáján az egyirányú forgalmi rendet: az autósoknak a körpályát úgy kell megkerülni, mintha az körforgalom volna. A forgalmi rend megváltoztatásának köszönhetően csökkent a balesetek száma a csomópont forgalmasabb ágain. A véglegesítési munkák várhatóan augusztus végéig tartanak.

gil

A Gilice téren korábban bevezetett, körforgalom jellegű közlekedési rend véglegesítése érdekében középszigetek építését kezdik meg a körpályához csatlakozó utak torkolataiban augusztus 8-án (hétfőn). A minél kisebb forgalomzavaró hatás érdekében egyszerre egy torkolatban dolgoznak csak. A kivitelezési munka várhatóan augusztus végéig tart.

A torkolatokban zajló munkák során a létesülő középszigetek helyszükséglete miatt kiszélesítik a becsatlakozó és a lekanyarodó íveket. Ezért esetenként félpályás útlezárásra lesz szükség az aktuális munkaterület mellett. Ekkor a kétirányú forgalmat jelzőőrök irányítják majd, azaz a középszigetek építése idején is fenntartható lesz a tér forgalma.