A Mocorgó óvoda fűtésrendszere is megújul

Írta:  2012.11.12.
Lehet hideg a tél: december elejéig megújul a Szélmalom utcai Mocorgó óvoda fűtésrendszere.
– Az óvoda vezetőségével egyetértésben a városvezetéshez fordultam segítségért, amely a feszes költségvetési keretek ellenére is megoldást keresett az örökölt műszaki problémákra – mondta Kardos Gábor, Bókay-kertváros önkormányzati képviselője. – Az emeleti termek kifűthetősége a tavaszi szezonban már komoly gondot okozott. A gondnok áldozatos munkával biztosította, hogy a gyerekek a megfázás veszélye nélkül használhassák az óvodát.

A kazánfelújítási munkálatokat a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. energetikai csoportja szervezi. A projekt három intézményt érint: a Mocorgó óvoda mellett a Kastélydombi iskola és a Zenevár óvoda régi, elavult fűtésrendszerét cserélteti december elejéig korszerű berendezésekre az önkormányzat.
Mindhárom kazánházban Buderus kondenzációs készülékek lesznek, amelyek még a leghidegebb téli napokon is garantálják a megfelelő hőellátást. Az óvodai kazánok működését és energiafelhasználását távfelügyeleti rendszer segítségével folyamatosan nyomon követik.
A kivitelezés ideje alatt az intézmények folyamatos hőellátásáról ideiglenes mobil kazánnal gondoskodnak. A munkálatokat a tanítást, illetve nevelést nem zavaró időpontokban fogják végezni.