Az örök derbi, ahol nincs papírforma

Írta:  2012.11.12.
Tisztelt Hölgyem! Ha a férjura november 17-én délelőtt sehogy sem ér rá, sőt el is kívánkozik otthonról, legyen megértő!
 Tisztelt Hölgyem! Ha a férjura november 17-én délelőtt sehogy sem ér rá, sőt el is kívánkozik otthonról, legyen megértő, mert nem lélekerősítőért ugrik le a sarkiba, hanem oda igyekszik, ahová sok-sok más imrei és lőrinci társa. A PSK–SZAC kerületi rangadót szeretné megnézni, amely mindig több egy focimeccsnél. Ne nézzen hát ferde szemmel rá, ha nincs otthon harangszóra, a derbi ugyanis 11 órakor kezdődik.

Lehet, sőt biztos, hogy lesznek rangosabb, színvonalasabb meccsek is november második hétvégéjén hazánkban, de az igazi pestszentimrei és pestszentlőrinci futballbarátoknak e szombati napon a PSK–SZAC lesz a Barcelona–Real, a MU–Chelsea, netán a Dortmund–Bayern. Ugyanis olyan találkozóról van szó, amely előtt mit sem számít, hogy melyik csapat hányadik a BLSZ-tabellán. Itt a három pont megszerzése a lényeg, annak van becsülete.
Amikor e cikk leadása előtt, október utolsó napjaiban beszélgettem a két csapat szakvezetőjével, természetesen még egyik sem tudta megmondani a „tutit”, azt azonban igen, hogy a győzelemmel lennének elégedettek.

Pénzes Sándor, a házigazda PSK csapatának az edzője elmondta, hogy mint minden egyes rangadójuk, ez is nehéz lesz, de a cél nem lehet más, mint hogy odahaza tartsák a három pontot, mert ez dukál a szurkolóiknak, meg azért is fontos, hogy a rossz őszi idénykezdést végleg maguk mögött tudhassák.
– A három pontért futunk ki a pályára, de tudjuk, hogy ha van háromesélyes meccs, akkor ez az.
Maráczi János, a SZAC mestere is hajlott erre a véleményre, mert mint elmondta, eddig az ő csapata is sikeres őszt tud maga mögött, a PSK viszont a rossz kezdés után egyre inkább magára talál, és zsinórban nyer.
– Ettől függetlenül nem állunk be védekezni, ellenkezőleg: nyomás alatt akarjuk tartani a kapujukat, hogy a háromesélyes mérkőzés három pontja végül a miénk legyen.
Ami a közelmúltat, az elmúlt idényt illeti, az imreiek mérlege a jobb. Tavaly ősszel hazai pályán 2-1-re, idegenben pedig 1-0-ra nyertek.