Nyílt nap a repülőtéren

Írta:  2016.08.24.

Nyílt napot tart szeptember 10-én az Aero Park. Kerületi lakosoknak kedvezményes a látogatás.

A Budapest Airport Zrt. és a XVIII. kerület szoros együttműködését kiegészítve a Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit (LKK) Kft. is Pestszentlőrinc-Pestszentimre partnerévé vált. A nonprofit szervezet ezért a helyi lakosoknak jelentős kedvezményeket ad, és idén ősszel nyílt napot is tart számukra.

image3

Az Aeropark – az LKK és a Tomory Lajos Múzeum szervezésében – a Malév megalapításának 70. évfordulója előtt tisztelgő rendezvénynek lesz a helyszíne szeptember 10-én. A Bókay-kerti Szeptemberi Kóstolóhoz is kapcsolódó, 9–18 óráig tartó nyílt napra a szervezők a Malév volt dolgozóit és a XVIII. kerület lakosait egyaránt 100 forintos regisztrációs jeggyel várják. A két helyszín között Malév-féle Ikarus 280 nosztalgia csuklós busz szállítja majd az utasokat.

image1

A Malév 70 elnevezésű rendezvény keretében ismét budapesti sétarepülésekre indul az 1949-ben gyártott Li–2 utasszállító repülőgép a Ferihegy 1-es műemlék terminálról, és helyet lehet már foglalni a népszerű repülőtér-látogatásra is. A járatokra a www.repterlatogatas.hu/booking oldalon lehet regisztrálni. A Li–2 repülés részvételi díja fix támogatási összeghez kötődik, de a repülőtér-látogatáson mind a XVIII. kerületi lakosok, mind az egykori Malév-dolgozók 20 százalékos kedvezményt kapnak.

image2

A rendezvényen avatják fel az Üllői úti gyorsétterem mellől ismert, Malév-színekben felújított An–2 játszó repülőgépet, és nyitják meg az Il–18 repülőgép fedélzetén kialakított repüléstörténeti kiállítást is.

Itt tekintheti meg a LI-2-es gépet bemutató videót.