Készül és bizakodik a fiatal PLER

Írta:  2016.08.24.

Teljes erővel készül a szezonra a PLER csapata.

Feltehetően nem áll könnyű időszak után az, akinek csak egy kicsi köze is van a PLER kézilabdacsapatához. Az NB I-ből történő kiesés megviselt edzőt (kettőt, Hutvágnert és Kovácsot is), játékost, klubvezetőt és szurkolót egyaránt. Látva azonban a riói olimpiát, valljuk be, ennél súlyosabb drámákon is túltették magukat sportolók.

VAA 9962 copy

Így van ezzel a PLER régi-új csapata is, amelynek átlagéletkora a munkáját most kezdő vezetőedző szerint 22-23 év. Mint az egykori vb-ezüstérmes Kovács Mihály elmondta, ugyan nem „kölyökcsapattal” vágtak neki az NB I/B-s felkészülésnek, de feltétlenül olyan fiatallal, amelynél nem biztos, hogy van ifjabb a másodosztályban.
Kovács Mihálytól azt is megtudtuk, hogy a kapus Kránitz Zoltán személyében új csapatkapitánya lett az együttesnek. Igaz, az új „csékát” az edző jelölte ki, de a srácok közfelkiáltással fogadták el a kiváló kapust erre a posztra.
Ami a felkészülési munkát illeti, immár egy hónapja dolgoznak erőltetett menetben a lőrinciek. Napi két edzéssel és természetesen edzőmeccsekel is.
– Az első héten „eldugtam” a labdát, az csak a másodikban került elő, de akkor sem dobtak még kapura. Most már igen, s láttam, ki voltak éhezve erre.
A bajnoki rajtig még van idő, az első fordulót csak szeptember 11-én rendezik.
– A Nyugati csoportba kaptunk besorolást, de igazából mindegy is melyikbe, mert itt is, ott is akad nehéz ellenfél. Tudja ezt a csapat is, mint például azt is, hogy az első fordulóban Balatonfüredre utazunk, és a helyiek B-csapata, vagyis a juniorok ellen lépünk pályára. Nagy korkülönbség nem lesz a két csapat között, s remélem, hogy ez visszaköszön a játékunkban is.