Költözik a kamara

Írta:  2012.11.22.
Megújul az önkormányzat és az ipakamara kapcsolata. Ennek szimbóluma, hogy a kerület ingyenesen új irodát biztosít a szakképviseletnek.
Féléves egyeztetés ért véget, amikor november 21-én Ughy Attila polgármester és Szatmáry Kristóf, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke aláírta az önkormányzat és a kamara megállapodását. Ennek értelmében az önkormányzat ingyenesen enged át egy irodahelyiséget a szervezet számára, ami nem csak azt jelenti, hogy kényelmesebben, nagyobb és korszerűbb térben intézhetik ügyeiket, hanem azt is, hogy egy épületben lesznek a NAV Fővárosi Kirendeltségével és jóval közelebb az okmányirodához, ami ugyancsak megkönnyíti a kerületi vállalkozók dolgát.

A megállapodás előkészítése már nyár előtt megkezdődött, Erdődy Viktor, a kerületi tagcsoport tavasszal újonnan megválasztott elnöke már a szeptemberi bemutatkozó ülésen jelezte, hogy egyeztetnek.
− Az önkormányzat és a kamara kapcsolatát ideje volt a legújabb kor kihívásinak megfelelően rendezni. Amikor az együttműködés elkezdődött, még nem volt általános a közbeszerzések gyakorlata, és nem voltak ismertek a szigorú uniós pályázati feltételek. Az önkormányzat célja, hogy segítsen a vállalkozóknak az új pályázati technikák elsajátításában, és hogy felhívjuk a figyelmet az új hitelezési formákra. Azért érdemes erre figyelmet fordítani, mert az eredményes vállalkozások reményeink szerint több kerületinek tudnak megélhetést biztosítani – mondta el Ughy Attila a ceremónián.
A kamarai képviselet egyébként valamivel bonyolultabban működik, mint korábban. A vállalkozások számára kötelező a regisztráció, és a kamara minden regisztráltat képvisel. Az önkéntes tagságot vállaló vállalkozások azonban nyilvánvalóan teljesebb körű pártolásra számíthatnak. Tehát a vállalkozásokon múlik, milyen előnyt tudnak kovácsolni a tagságból. Az önkormányzat feladata, hogy minél több információval segítse az eligazodást.