Megszépült pihenőpark a Havannán

Írta:  Puskás Attila 2016.09.05.

Kellemes helyszíne lehet a Havanna-lakótelepen felújított pihenőpark egy kis sétának, aktív pihenésnek vagy akár családi, közösségi pikniknek is.


A Kondor Béla sétányon, az Agapé Gyülekezet háza melletti területen a múlt évben átadott játszótérhez kapcsolódó bővítésről Havasi Zoltán önkormányzati képviselő elmondta, reméli, hogy elnyeri az itt élők tetszését, és magukénak fogják érezni ezt a kis parkot.

DSC02770 copy
– Tavaly kezdtünk el egy programot a lakótelepen, aminek megvalósításában az itt működő Jövő Ifjúságáért Egyesület segített. Akkor a Csontváry utcában újítottunk fel egy játszóteret, és a közösségi munka idén folytatódott. A pihenőparkban kitisztítottuk a bográcsozóhelyet, virágokat, fákat, bokrokat ültettünk, és új virágágyásokat is készítettünk. A cél egyértelműen az volt, hogy ha a gyerekek lemennek a játszótérre, akkor a szülők se maradjanak mindig otthon, hanem például egy-egy hétvégén kulturált körülmények között rendezhessenek közös főzést, pikniket.

DSC02792 copy
A képviselő bízik abban, hogy a lakótelepen élők magukénak fogják érezni a parkot, és hogy a kertészkedést kedvelők a gondozásában is szívesen segítenek majd.

DSC02794 copy
– Vannak biztató jelek, például a park felújításán felbuzdulva a lakótelep egy másik részén a helyiek egy játszóteret tettek rendbe. A Havanna alapvetően szépen fejlődik, és jó érzés, ha az itt élők a sajátjuknak tekintik, és hozzá akarnak járulni a fejlődéséhez. Az önkormányzatnak is vannak további tervei a pihenőpark melletti zöldterülettel. Elképzelhető egy szabadtéri fitneszpark létesítése is, de mindenképpen arra törekszünk, hogy ez a terület se maradjon kihasználatlanul – tette hozzá Havasi Zoltán.