Kedvező téli menetrend a lajosmizsei vasútvonalon

Írta:  2012.12.11.
A lajosmizsei vasútvonal mentén élő, fővárosban dolgozók és tanulók számára kedvező téli vasúti menetrend lépett életbe december 9-én.

A MÁV-Start Vasúti Személyszállító Zrt. tájékoztatása szerint Budapest-Nyugati pályaudvar és Lajosmizse között egész nap óránként közlekednek a vonatok, míg munkanapokon a reggeli órákban a fővárosba igyekvőket további három járat segíti. Ezek közül kettő Ócsa és Budapest-Nyugati pályaudvar, egy pedig a tanítási időszakban Táborfalva és Kőbánya-Kispest állomás között közlekedik.
A közlekedési cég várakozása szerint az új menetrend várhatóan átrendezi a jelenlegi utazási
szokásokat, ezért folyamatosan, fokozott figyelemmel kísérik a vonatokon utasforgalmának alakulását. A XVIII. kerületben élők számára is rendkívül fontos vasútvonal kedvező menetrendi változtatására egyébként az Inárcs-Kakucs és Gyál állomások átépítésének kapcsán nyílt lehetőség.
Az utasok továbbra is a megszokott vasúti szerelvényeken utazhatnak, illetve a sűrítő járatokon egy-egy Siemens motorvonat szolgálja a kényelmüket. A MÁV-Startnál bíznak abban, hogy a változtatással elégedettek lesznek a vasútvonalon fekvő településeken élők, és a gyakoribb vonatközlekedéssel sikerül enyhíteni a szerelvények zsúfoltságát.