Hat kiskert a Kerekerdőben

Írta:  Fülep Erzsébet 2016.09.21.

Ünnepség keretében vették birtokba a gyerekek a Kerekerdő óvodában önkormányzati pályázati támogatással készült magas ágyásos veteményeskertet szeptember 19-én.

A pályázatot a Magyarország legszebb konyhakertje és a Kertek éve program keretében hirdette meg a kerületi önkormányzat a helyi óvodáknak és iskoláknak többek között magas ágyások, pergola, meteorológiai állomás kialakítására. A kiírás úgy szólt, hogy az intézményeknek éves programot kell készíteniük, amely tartalmazza a kert fenntartását, valamint ültetési tervet és részletes oktatási anyagot is. A pályázóknak arra is ki kellett térniük, hogy miképpen gondoskodnak a növényekről a nyári szünet alatt, és természetesen az is feltétel volt, hogy környezetvédelemmel kapcsolatos programokat is szervezzenek.

DSC03080 copy
A pályázaton sikeresen szerepelt a pestszentimrei Zöld Liget és a pestszentlőrinci Kerekerdő óvoda is. Ez utóbbi udvarán hat óvodai csoportnak hat igazán mutatós magas ágyást és szintén hat piknikasztalt helyezett el a kivitelező. Minden csoport egy-egy ágyást gondoz majd. És hogy még kellemesebb legyen a gyerekeknek a kertben tartózkodni és figyelni a növények növekedését, az óvoda Háromszögletű Kerekerdő Alapítványának támogatásával időjárás-megfigyelő állomás, gyümölcsmosó és vizes élőhely is készült a veteményeskert közelében.

DSC03086 copy
Az átadóünnepségen Kékesi Szilvia, a Kerekerdő óvoda vezetője üdvözölte a jelenlevőket, külön megemlítve Mann György szülő nevét, aki megírta a pályázatot. Ezt követően Kucsák László országgyűlési képviselő és Dömötör István alpolgármester mondott köszöntőt, majd a gyerekek birtokba vették a saját ágyásukat, és óvónői felügyelettel munkálkodni kezdtek a kertben.

DSC03118 copy