Jubiláló közalkalmazottak köszöntése

Írta:  P.A. 2016.09.16.

A kerületi óvodákban és iskolákban több évtizede szolgálatot teljesítő pedagógusok, alkalmazottak közül idén hatvankilencen vehették át az önkormányzat elismerését.

A hivatásuk iránt hűségesen, 25, 30 illetve 40 éve elkötelezetten dolgozó közalkalmazottakat ebben a formában második alkalommal köszöntötte a XVIII. kerület vezetése.
Az elismerést Kőszegi János képviselő, az önkormányzat oktatási, közművelődési, sport- és ifjúsági bizottsága elnökének kezdeményezésére tavaly az iskolai évzáró alkalmával adták át, ezúttal azonban már együtt, a Rózsa Művelődési Házban vehették át az elismerő okleveleket. Idén huszonegyen érkeztek el a 25 éves, és egyformán huszonnégyen a 30 illetve 40 éves jubileumhoz.

VAA 1256 copy
Az iskolai és óvodapedagógusokat először néhány szóban Kucsák László országgyűlési képviselő köszöntötte, majd Ughy Attila polgármester beszélt többek között arról, hogy mennyire fontos megbecsülni azt a több évtizedes tudást és tapasztalatot, amivel az ünnepeltek rendelkeznek.
- Azt érzem, hogy tiszteletteljes formát és tartalmat találtunk ahhoz, hogy újra kezet fogjunk egymással, hogy Pestszentlőrinc-Pestszentimre nevében megköszönjem azt a munkát, amit önök értünk, a városért, a mi kerületünkért tettek az elmúlt évtizedekben.
aki nem tiszteli az ősz halántékot, annak nem lesz fogalma arról, hogy a bölcsesség hiánya hogyan keserítheti meg az életét. Nekünk viszont szükségünk van az önök bölcsességére – mondta köszöntőjében Ughy Attila. - A nemes és eredményes pályaművek előtt tavaly tisztelegtünk először, és örülök, hogy az alkalom hagyományt teremtett. Ahogy tavaly, úgy az idén is úgy állok itt, ahogy pár évtizede gyermekként a tanáraim előtt. Hiába lettem idősebb, ugyanazt érzem, amit a tábla előtt: nálamnál erősebb, tapasztaltabb emberekhez szólok, és ennek van jelentősége, ennek van súlya. A fiatalabbak sokszor hajlamosak lebecsülni a kimértséget, a megfontoltságot, a lassúságot, az érettséget, a tapasztalat jelentőségét.

VAA 1283 copy

A polgármester úgy fogalmazott: minden közösségnek be kell látnia, hogy csak akkor és csak úgy tud a folytonosság jegyében fejlődni és gyarapodni, ha már a megásott alapokra támaszkodik, és azokra építi fel saját várát.

VAA 1295 copy

- Mert a közösség célja mindig azonos, csak éppen más időpillanatban dolgozunk azért, hogy a közösség elérje a célt. Ha ezt megértjük, megértjük azt is, miért van szükségünk egymásra. Alkossunk közösen, tervezzük együtt a jövőt. Segítsenek bennünket, ha kell, figyelmeztessenek hibáinkra; ha kell, mondják el, mi az, ami jó és mi az, ami rossz.
Bízom benne, hogy így lesz.

Az elismeréseket sorrendben Lévai István Zoltán, Galgóczy Zoltán és Szarvas Attila alpolgármesterek, valamint Bauer Ferenc, Kőszegi János, Havasi Zoltán, Kiss Róbert, Sántha Gábor, Torma Beáta, Tóth Kálmán és Kádár Tibor adta át. Az ünnepséget a Szivárvány óvoda Tekergők gyermektánc csoportjának „Jössz játszani?” című nép gyerekjátékok bemutatója és a Pestszentlőrinci Német Nemzetiségi Iskola kamarakórusának és tánccsoportjának műsora színesítette.