Egy szebb, virágosabb kerületért

Írta:  2012.12.13.
A kerületi önkormányzat immár hagyományosan meghirdette a Szebb, virágosabb kerületünkért pályázatot.

A kerületben immár hagyomány, hogy az önkormányzat minden évben meghirdeti a Szebb, virágosabb kerületünkért című pályázatot, amelyre évről évre egyre többen jelentkeznek.
A pázsitszőnyegek, a gondozott bokrok, fák és virágok kellemesebbé teszik környezetünket, s a lelkünket is simogatják. Szinte művészet, ahogy a panelházakban lakó lelkes emberek színesebbé, egyedivé varázsolják, virágokkal díszítik otthonukat. A kerület egyforma esélyt adott a nagykert tulajdonosának, a zsebkendőnyi földterület gazdájának, vagy akár annak, aki egy balkonládába varázsolt csodát.

A díjkiosztó ünnepségen a Kandó Téri Általános Iskola diákjai műsorral kedveskedtek a meghívottaknak, majd Lévai István Zoltán alpolgármester köszöntőjével folytatódott a program. Az alpolgármester elmondta, hogy az önkormányzat 1998-ban hirdette meg először a „Szebb, virágosabb kerületünkért” pályázatot. Míg az első évben 37-en pályáztak, addig az idén már 715-en.
A versenyt öt kategóriában hirdették meg. A legszebb virágos lakótelepi előkert kialakítása, tisztasága kategóriára 90, a családi házak előtti közterület, kerti virág kiültetése, tisztasága kategóriára 378, a lakótelepi erkélyek, ablakok virággal való díszítése kategóriára 157, az intézmények előtti területek és udvarok tisztasága, rendezettsége, parkosítása, virág kiültetése kategóriára 76, a legszebb, legvirágosabb utcaszakasz kialakítása kategóriára 14pályázat érkezett be. Az önkormányzat 3 millió forintot biztosított a pályázatokra.

A zsűrizést az önkormányzat vagyongazdálkodási és műszaki irodája környezetvédelmi csoportjának munkatársai, a Belsőmajor Lakópark Környezetéért Egyesület, Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület és a Zöld Sorompó Egyesület, tagjai végezték.
A pályázat résztvevői minicikláment, a helyezettjei vásárlási utalványt kaptak, amit kerti növények és eszközök vásárlására válthatnak be. Az idén is átnyújtották a Tiszta udvar, tiszta porta elismerést, melyet három ingatlan tulajdonosa kapott meg.
Az ünnepségen vehette át a Zöld óvoda címet a Csemete Óvoda és a Zöld iskola címet a Kassa Utcai Általános Iskola.

Eredmények:

A legvirágosabb utcaszakasz kialakítása
1. OTP Társasház Bálint Julianna Csontváry u. 50-62.
2. Zaragóza Lakókert Csörgőfa u. 2.
3. Nefelejcs utca 85-87. sz. alatti társasház, a Havanna u. 15-27. sz. alatti társasház.

Intézmények kategóriája
1. Nyitnikék Óvoda Fülek u. 2/b
2. Vackor Óvoda Csolt u. 4.,Speciális Oktatási és Fejlesztő Intézmény
3. Csibekas Bölcsőde

Legszebb virágos lakótelepi előkert
1. Sudár János, Nefelejcs u. 85/a
2. Zöld Csaba, Havanna u. 27.
3. Barcsik Béláné,Fabók Istvánné, Barta Lajos u. 1


Lakótelepi erkélyek, ablakok virággal való díszítése
1. Márián Györgyné, Darus u. 6.
2. Borsné Vankó Mónika, Nefelejcs u. 85/b I/6.
3. Bán Gábor Haladás u. 8/b fszt. 4.

Családi házak
1. Ézsiás Mihályné, Gábor Áron u. 23.
2. Geiger István Nyerges u. 30.
3. Kozmáné Haász Annamária Nagyenyed u. 46., Heiner Antalné Címer u. 50.

Tiszta Udvar, tiszta porta
Kovács Árpádné, Nagy Jenő u. 3.
Sztarek László Himesháza u. 24.
Ruszka Jánosné Hámán Katalin u. 11.